Meny Stäng

Stationen Ystad – mysigt bed & breakfast i Skåne

Annons

Stationen Ystad är ett riktigt mysigt Bed & Breakfast i Skåne. Peter och hans bror Micke bodde här en natt under förra veckans business-roadtrip. Här kan du läsa mer om övernattningen (och om deras resa).

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stationen Ystad

Stationen Ystad är en bed & breakfast (med hotellkänsla!) som du hittar i stadens gamla järnvägsstation från 1865. Här hittar du riktigt mysiga rum, med ett utmärkt läge för att besöka staden.

Stationen Ystad ligger i det gamla stationshuset i Ystad, nära vattnet men också nära stan.

En intensiv roadtrip genom södra Sverige

Det var i förra veckan som Peter och hans bror Micke gjorde en business-roadtrip genom södra Sverige. De hade inte mindre än nio möten (!) på fyra dagar, med en rad företag som vi antingen redan samarbetar med, eller hoppas kunna samarbeta med under 2023.

Resan startade med hyrbil i Stockholm och gick sedan till Kristinehamn, Jönköping, Göteborg, Malmö, Ystad, Kosta och Tenhult. Sammanlagt 176 mil blev det!

Jag (Helena) frågade om de kanske kunde hinna med att fota något av sina boenden (även om jag visste att det skulle bli hektiskt!) och jag fick några foton från boendet på Stationen Ystad.

Innan de kom till Ystad bodde de på läckra Gothia Towers i Göteborg och efter Ystad bodde de i en mysig stuga i Kosta Lodge.

Framme vid Stationen Ystad

Stationen Ystad är enligt beskrivning ett “bed & breakfast med hotellkänsla” och det passade perfekt för Peter och Micke. Hemtrevlig inredning, rimligt prisläge och nära till stan. Vad mer kan man begära?

När Peter och Micke kom fram fanns ingen personal på plats, men vid bokning hade de fått kod, så de kunde komma in och hämta nyckel till rummet. Det funkade fint!

Miljön är rikigt mysig, och om du gillar Wallander-filmerna har du ännu en anledning att komma hit. Stationshuset har nämligen fungerat som polishus i filmerna.

Frukost på Stationen Ystad

På Stationen Ystad serveras frukost, och både Peter och Micke var mycket nöjda. Det är en lagom stor buffet som dukas upp, med bra kvalitet. Peter tyckte särskilt att brödet var grymt gott!

Peter är för övrigt svag för ägg och croissanter så när dessa saker finns, och med bra kvalitet, blir han lycklig.

Mer att se och göra i närheten

Om du stannar en natt på Stationen Ystad vill du förstås uppleva staden Ystad, med korsvirkeshus och Wallander-platser samt trevliga fik och stränder. Vi kan också tipsa om att besöka det forntida mysteriet Ales stenar samt Sveriges sydligaste udde Smygehuk.

Bästa i Skåne
Tips inför din semester i Skåne

Har du besökt Stationen Ystad?

Har du besökt Stationen Ystad? Hur var din upplevelse? Berätta gärna!

Fakta om Stationen Ystad

  • Adress: Hamntorget 1A, Ystad
  • Landskap: Skåne
  • Läge: Centrala Ystad, i den gamla järnvägsstationen.
  • Antal rum: 27, varav 22 finns i huvudbyggnaden och fyra och en studiolägenhet finns i ett annex.
  • Rum: Du kan välja mellan Stationen dubbelrum, Stationen large, Stationen basic, Loftet dubbelrum, Loftet litet, Loftet basic, Annex familj, Annex litet och Studiolägenheten.
  • Villkor: Incheckning tidigast 15:00 (annexet 16:00) och utcheckning tidigast 11:00 (annexet 12:00). Receptionen är under juli-augusti bemannad 10-17. Övrig tid gäller självincheckning. (2022)
  • Läs mer: Här hittar du mer info om detta bed & breakfast.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev