Gästskribenter: Magdalena och Pernilla

Resor och långväga äventyr är fantastiskt. Vardagslyx i ens närområde ska dock inte förringas, tycker vi. Vi förgyllde en ruggig vardag i februari med att bege oss till Trelleborg och bo på hotell Dannegården.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Trelleborg

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och en stor hamnstad. Här går exempelvis färjor till fem olika destinationer i Europa. (Tyskland, Polen och Litauen) Vi har båda har vistats mycket i Trelleborg då vi har arbetat här i många år. Vi har dock aldrig bott på hotell här tidigare.

Stränder

För den som besöker Trelleborg en fin dag lockar ofta besök på stranden. I kommunen finns många olika stränder för olika ändamål och önskningar. Stranden i Smygehuk, Sveriges sydligaste udde, är en av våra favoritstränder i Trelleborgs kommun.

Strand Trelleborg

Trelleborgen

Om du är intresserad av vikingatiden rekommenderar vi dig att besöka rekonstruktionen av vikingaborgen Trelleborgen. Ett besök på Trelleborgen innebär att du reser tillbaka i tiden, till 900-talet för att vara exakt. Det är intressant att få en inblick i vikingasamhället och lära sig om hur det var att leva på den tiden och hur vikingaslag kunde vara.

Om du besöker Trellborgen under sommartid finns det möjlighet att prova på olika vikingalekar och prova på andra sysslor som gjordes på den tiden. Är du i Trelleborg den andra helgen i juli kan vi rekommendera dig att besöka Trelleborgen. Då får du med många vikingar uppleva vikingabröllop, gå på vikingamarknaden och se ”Slaget om Trelleborgen”

Trelleborgen
Trelleborgen

Hotell Dannegården

Anledningen till att vi åkte till Trelleborg denna gång var varken för att jobba, vara på stranden eller besöka Trelleborgen. Vi åkte till Trelleborg för att ta in på stadens finaste hotell, hotell Dannegården.

Hotell Dannegården i Trelleborg

Hotellet, som ligger centralt, består av 26 nyrenoverade rum. Rummen har fått namn efter olika städer i världen, och vad passar bättre när Travelsis bor på hotell?

Hotell Dannegården i Trelleborg

När vi har checkat in och går in på vårt rum, som heter London, möts vi av bubbel, frukt och choklad. Att få det välkomnandet förgyller verkligen en hotellvistelse.

Hotell Dannegården i Trelleborg

Vi kommer till hotellet strax innan 18 och därför inleder vi med att äta middag. Menyn består av fyra olika rätter. Tur att det inte är fler för vi har svårt att välja – alla rätter låter lika goda. Vi väljer till slut att äta ryggbiff och röding. Till efterrätt äter vi italiensk maräng med lemoncurd och vaniljglass.

Middag på Hotell Dannegården i Trelleborg

Den trevliga tjejen som checkade in oss är även vår servitris. Hon berättar om Hotell Dannegårdens historia. Vi som är vetgiriga av oss tycker det är jätteintressant. Hotellet är en ljuvlig villa från 1910-talet som ägs av familjen Ivholt sedan 10 år. Hotellet har fått sitt namn av grundaren Kaj Dannegård.

Förra året byggdes en härlig pool ute i trädgården. Vi ser fram emot att bada i den om vi återkommer på våren eller sommaren.  Nu var det den varma jacuzzin som lockade. Här satt vi en lång stund och njöt innan vi avslutade med att basta. Alla gäster får låna badrock, badtofflor och handdukar, så det slipper gäster ta med sig själva.

Dannegårdens inredning är mycket ljust och skandinaviskt blandat med gammal stil. Vi blir främst förtjusta i matsalen, som känns såväl anrik som hemtrevlig.

På hotell Dannegården finns det även möjlighet att handla bl.a. smycken, inredning, mat och lite annat smått och gott. När vi var här var det rea, så vi fick möjlighet att handla till ett riktigt bra pris.

Vilken energikick det är att lyxa till det en kväll mitt i veckan. En helt vanlig torsdag blev en fantastiskt bra torsdag tack vare vårt besök på härliga Dannegården, ett kort avstånd från våra hem. När vi sitter och äter frukost konstaterar vi att vi ska försöka bli ännu bättre än vi redan är på att förgylla gråa, slentrianmässiga vardagar. Hur är du? Är du bra på att tillföra lyx i vardagen?

Hotell Dannegården i Trelleborg
Travelsis på Hotell Dannegården i Trelleborg

/ Magdalena & Pernilla

Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm

Följ Magdalena och Pernilla här:

Sverige

Magdalena och Pernilla

Magdalena och Pernilla driver Travelsis.se och bor i södra Skåne. Båda är socionomer, vars största fritidsintresse är resor med familjen, men tycker också om att göra saker och att resa med vänner och föräldrar. Det de gör som förgyller deras liv vill de gärna dela med sig av för att inspirera andra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev