Meny Stäng

En hotellnatt på Gothia Towers i Göteborg

Annons

Den här helgen har vi spenderat en hotellnatt på Gothia Towers i Göteborg. Vi kan förstås inte bo på hotell utan att komma med en hotellrecension, så här kommer den! Berätta gärna om du också bott på det här hotellet, eller om du kanske har något annat favorithotell i Göteborg.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tåg och oväntad konst

Vi reste med tåg till Göteborg i fredags för att vara med när min (Helenas) mamma promoverades till hedersdoktor. Tågresan ner var bekväm och smidig, även om vi blev 14 minuter försenade på grund av någon slags brand.

Det första vi lade märke till när vi kom ut från centralstationen var konstverken. Vad de påminde oss om? Vårt besök i Nice 2017 förstås! Vi hade ingen aning om att vi skulle möta samma konstverk i Göteborg. Någon som vet mer om dessa konstverk?

Göteborg
Göteborg 2018: Konstverk framför Clarion Hotel Post
Nice Frankrike
Nice 2017: Konstverk vid Place Massena

Gothia Towers i Göteborg

Vi bodde på Gothia Towers, vilket var perfekt eftersom doktorspromotionen hölls precis här. Gothia Towers är ett hotell, men är också väldigt mycket mer. Här finns en hel rad olika restauranger och barer, spa samt lokaler för konferenser, möten, banketter och fester. Dessutom arrangeras både konstutställningar och shower med kända artister här. Ja, och så ligger Svenska Mässan här.

svenska mässan

Att bo på Gothia Towers

Vi fick ett rum på sjätte våningen i torn 3. Rummet var alldeles utmärkt med bekväma sängar, stor bra TV, fritt WiFi och fräscht badrum med en skön dusch. Om vi ska klaga på något så var det att det var lite kyligt på rummet. Vi skulle säga att det är helt perfekt att bo här om man ska besöka något event på Gothia Towers, Svenska Mässan eller något annat som ligger i närheten, såsom Liseberg eller Scandinavium.

Hotellrum Gothia Towers

Hotellfrukost på Gothia Towers

Jag (Helena) fick migrän på lördagen och kunde inte äta av hotellfrukosten, tyvärr. Jag vet, sååå tråkigt! Den såg fräsch ut och det fanns också ett stort utbud för den som har allergier eller överkänslighet.

Frukost på Gothia Towers i Göteborg
Gothia Thowers frukost
Frukost på Gothia Towers i Göteborg
Frukost på Gothia Towers i Göteborg

Utanpåhängande pool

Det finns också en del coola detaljer på Gothia Towers. En av dessa är en utanpåhängande glashiss med grym utsikt. En annan är en utanpåhängande pool, som hör till Upperhouse Spa & Relax. Vi hade tänkt se oss lite omkring, men eftersom jag fick migrän blev det inget av med det. Därför blir det en pressbild från Gothia Towers istället. Lite cool ser den ju ut, den där poolen!

Upper House pool
Upper House pool, pressbild från Gothia Towers

Ta sig till Gothia Towers

Det är väldigt enkelt att ta sig till Gothia Towers från centralstationen. Man hoppar helt enkelt på spårväg nummer 2 och åker till Korsvägen. Biljett eller kort kan du köpa på Turistbyrån eller på Västtrafiks försäljningsställen (till exempel kiosker och matvarubutiker), som känns igen på sina blå flaggor och fasaddekaler.

Göteborg centralstation

Har du bott på Gothia Towers, eller kanske varit där i något annat sammanhang? Berätta gärna!

Mer att se och göra i närheten

Det finns förstås mycket att se och uppleva i Göteborg. I närheten hittar du dessutom fina Gunnebo slott och trädgårdar.

göra i Västergötland
Alla våra bästa tips om semester i Västergötland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev