Meny Stäng

Mall of Scandinavia – supergallerian i Solna

Annons

Igår besökte vi det sprillans nya (12 november 2015) och galet stora shoppingcentret Mall of Scandinavia i Solna, där vi bor. Vi har ju hört en hel del om den här gallerian och eftersom den dessutom ligger i vår kommun kändes det som att vi borde göra ett besök…

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad finns i Mall of Scandinavia?

Egentligen borde kanske frågan vara: Vad finns inte i den enorma gallerian Mall of Scandinavia? På tre våningsplan och en yta som är större än NK, Åhléns, Gallerian och Sturegallerian tillsammans hittar du ca 224 butiker och restauranger.

Dessutom finns här en enorm biograf med 11 salonger, där den största är en IMAX-biograf med drygt 400 platser. I Mall of Scandinavia hittar du förstås många av de vanliga välkända butikerna, men också en del nya. Hela 14 internationella varumärken som aldrig funnits i Sverige förut har hittat hit.

Det är högt i tak, väggar och golv är högblanka, det finns en stor fontän som man kan promenera rakt igenom och såhär inför jul glittrar det precis överallt. Det var faktiskt lite av en upplevelse att komma hit! Men behövs det verkligen ännu en galleria och hur blir konkurrensen för alla andra gallerior?

Ja, det återstår förstås att se. Enligt en artikel i DN blir det hård konkurrens om julhandeln, men eftersom invånarna i Stockholms län ökar sin konsumtion med sex miljarder om året (!) kan kakan räcka till flera gallerior…

Mall of Scandinavia

Att shoppa strax före jul

Att bege sig till en helt enorm och alldeles ny galleria precis före jul kan ju vara ett ganska hysteriskt projekt. Vi var lite nyfikna på gallerian, samtidigt som jag har ett behov av att ersätta några av de 28 klädesplagg som förstördes när vi fick en vattenskada i vårt förråd.

Vi har inte ännu fått besked från försäkringsbolaget om ersättning, men det var framför allt tröjor och byxor (som jag brukar använda på jobbet!) som skadades, så jag nästan måste köpa lite nytt. Det blev ett par byxor i butiken River Island och en stickad tröja i butiken Superdry.

Hur var det att shoppa strax före jul då? Vi tror att det var massor av folk i gallerian, men den slukar också väldigt mycket människor så det var inte alltför trångt. Men, visst blir man ändå väldigt trött av att springa runt i en sån här stor galleria… Har du varit i Mall of Scandinavia? Vad tycker du? Är du färdig med shoppingen inför jul?

En hel del folk i Mall of Scandinavia dagarna före jul
En hel del folk i Mall of Scandinavia dagarna före jul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev