Meny Stäng

Att besöka Monet’s Garden – en härlig konstupplevelse

Annons

Att besöka Monet’s Garden är en härlig konstupplevelse. Vi besökte den här digitala konstinstallationen i Stockholm, där den kan ses just nu. Senare kommer den kunna ses i Malmö.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Monet’s Garden

Monet’s Garden är en konstupplevelse, där man får ta del av Claude Monets konst på ett helt nytt sätt. Utställningen visas just nu i Stockholm, vid Sjöhistoriska museet, och kommer senare visas i Malmö.

Claude Monet

Claude Monet föddes år 1840 i Paris. Han anses vara en av pionjärerna för impressionismen och hans målningar av näckrosor är bilder som återkommer till oss, fortfarande i vår tid.

Det vi inte visste var att hans fru Camille (känd från målningen ”Kvinna i grön klänning”) dog redan 32 år gammal och att han fick grå starr, vilket påverkade hans syn väldigt mycket.

Monet’s Garden i Stockholm

Monet’s Garden visas just nu, och fram till den 21 januari, strax intill Sjöhistoriska museet i Stockholm. Under månaderna mars – maj 2024 kommer den visas på Malmömässan i Malmö. Vi gjorde ett besök på utställningen, tillsammans med våra vänner Lennart och Beata, under helgen.

Att besöka Monet’s Garden – bra att veta

Om du planerar att besöka Monet’s Garden är det smidigast att köpa biljett online innan ditt besök. För att det hela tiden ska vara lagom mycket folk i lokalerna köper man biljett till en specifik dag och ett specifik klockslag. Att besöka utställningen tar därefter cirka 90 minuter.

Den första delen av Monet’s Garden berättar om konstnärens liv och skapande, på ett mer traditionellt sätt. Man får också bekanta sig med hans trädgård och testa olika interaktiva moment. Först därefter är det dags att kliva in i huvuddelen av utställningen.

Att besöka Monet’s Garden – en upplevelse

I den stora hallen visas en digital föreställning, som berättar om Claude Monets liv och verk. Föreställningen visas på väggarna, och på golvet, och man kan välja att stå, sitta på stolar eller golv, eller halvligga på mjuka puffar. Vi rekommenderar att sitta eller halvligga, för att slappna av och komma in i upplevelsen.

Man översköljs av en blandning av konst, teknik och berättelse. Några vandrar runt, men de flesta verkar uppslukas av ögonblicket.

En del målningar har man sett förut, andra inte. Oavsett får allt liv: målningarna, Monets liv, utmaningarna för en fattig konstnär …

Vi upplevde Monet’s Garden som både intressant och läcker. Missa inte att uppleva den om du har möjlighet!

WIFI.se

Har du besökt Monet’s Garden?

Att besöka Monet’s garden var en speciell och fascinerande upplevelse, tyckte vi. Har du besökt utställningen, i Stockholm eller kanske någon annanstans? Vad tyckte du om upplevelsen? Berätta gärna!

Fakta om Monet’s garden

Priser

  • Aktuella priser: För aktuella och uppdaterade priser se utställningens webbplats samt Eventim, där man kan köpa biljetter.
  • Vuxen: 260 kronor
  • Student och pensionär: 240 kronor
  • Barn 5-15 år): 195 kronor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev