Meny Stäng

Glöggvandring med delikatesser

Annons

Igår arrangerade vi en liten ”glöggvandring” tillsammans med Peters äldste son Robin, hans fru Alexandra, Robins halvsyster Felicia (inte Peters dotter) och hennes pojkvän David. Vi startade i vår husbåt och där fick vi tillfälle att bjuda på gårdagens fynd från Hötorgshallen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vaddå glöggvandring?

Glöggvandring kan nog betyda olika saker. Vår tanke var helt enkelt att vi skulle promenera mellan våra tre bostäder och dricka glögg på varje ställe. Vi bor nämligen med promenadavstånd mellan varandra. Peter och jag bor i Pampas marina i Solna, Felicia och David bor vid Hornsbergs strand (på andra sidan vattnet) och Robin och Alexandra bor på Fridhemsplan.

Vi började vid husbåten vid 15-tiden och här blev det både glögg och middag. Därefter blev vi bjudna på både årets glögg från Blossa (Earl Grey-smak) och på fläderglögg tillsammans med pepparkakor med goda ostar hemma hos Felicia och David.

Tyvärr fick jag en sådan hemsk huvudvärk på kvällen så Peter och jag blev tvungna att avbryta före det sista stoppet hos Robin och Alexandra, men det blev i alla fall en väldigt trevlig eftermiddag och kväll!

Middag med ungersk inspiration

Vi startade som sagt hemma hos oss i husbåten, först med glögg och sedan med middag med lite ungersk inspiration. Vad var det vi köpte i Hötorgshallen då? Jo, gåslever från Hellbergs fågel & vilt! Vi blandade gåslevern med lite vispgrädde och en skvätt konjak och serverade den på smörstekta brödskivor, tillsammans med lite varm päronkompott. Till detta bjöd vi på ett ungerskt tokajvin.

För att sedan spinna vidare på det ungerska temat blev det hemlagad gulaschsoppa till huvudrätt, tillsammans med bröd och ost. Det finns ju massor av olika recept på gulasch, men vi valde att laga den på fransyska och göra ett riktigt långkok, så att köttet fick koka i flera timmar och bli mört.

Smörstekt toast med gåslevermousse och varm päronkompott
Smörstekt toast med gåslevermousse och varm päronkompott

Översta bilden i inlägget: Alexandra, David, Robin och Felicia på besök i husbåten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev