Meny Stäng

Hötorgshallen i Stockholm – delikatesser och godsaker

Annons

Igår tog vi en sväng till Hötorgshallen eftersom vi var på jakt efter en speciell produkt inför dagens bjudning i husbåten (vi berättar mer imorgon!). Men alltså oj vad kul det är att gå runt och kika i de små exklusiva matbutikerna i Hötorgshallen! Har du lust att hänga med en sväng…?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad kan man handla i Hötorgshallen?

I Hötorgshallen hittar man alla möjliga specialiteter, och vi brukar bege oss hit om vi vill ha något extra gott inför någon bjudning eller om vi letar efter något som är svårt att hitta någon annanstans. I Hötorgshallen hittar du fräscha fiskdiskar, italienska delikatesser, viltkött, ostar, choklad och exotiska produkter från alla världens hörn.

Du hittar butiker som Melanders Fisk, Hellbergs fågel & vilt och Fromageriet, men även till exempel Finska butiken, Latinamerikanska livsmedel och Turkiska delikatesser. Det är riktigt kul att gå runt här och kika i diskarna, och om man vill kan man slå sig ner någonstans för ett glas vin, en skaldjurstoast eller kanske en extra god falafel.

I den finska butiken hittar du karelska piroger och andra specialiteter
I den finska butiken hittar du karelska piroger och andra finska specialiteter
Det finns också gott om vilt
Det finns också gott om vilt, som kallrökt älginnanlår eller björnkorv

Hötorgshallens historia och läge

Hötorgshallen som den ser ut i dag stod klar 1958 och genomgick en ordentlig uppfräschning under 2012-2013. Hallen ligger centralt och bra vid Hötorget, och precis utanför hittar man ju också fullt av stånd där försäljarna högljutt försöker kränga väskor, blommor, grönsaker och svamp. Det är inte så ofta vi handlar här, men lite kantareller har nog fått följa med hem någon gång. Brukar du handla i Hötorgshallen eller på Hötorget?

På vägen ner till Hötorgshallens bottenplan står en gran klädd med... korvar
På vägen ner till Hötorgshallens bottenplan står en gran klädd med… korvar
På Hötorget, utanför Hötorgshallen, pågår full kommers
På Hötorget, utanför Hötorgshallen, pågår full kommers

Prenumerera på vårt nyhetsbrev