Meny Stäng

Golden Pen Media Awards 2022 i Kroatien

Annons

Golden Pen Media Awards 2022 gick av stapeln i kroatiska Split i fredags. Vi var på plats eftersom vi (freedomtravel.se) var nominerade i kategorin blogg/sociala medier. Det blev ett härligt event, men också några fantastiska dagar i Kroatien!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Golden Pen Media Awards 2022

I fredags, den 27 maj, var det dags igen. För den 18:e gången delade den kroatiska turistbyrån ut priset “Golden Pen Media Awards” till internationella journalister, bloggare och influencers, som producerat bra material om Kroatien under året. Prisutdelningen skedde i den vackra staden Split, och eftersom vi var inbjudna hade vi flugit in från Tyskland, där vi just nu reser med vår husbil.

Golden Pen Media Awards 2022

Flera dagar med guidning och utflykter

Journalister och bloggare från sammanlagt 14 olika länder var inbjudna, och i samband med eventet bjöds vi på guidning och utflykter under några dagar. Vi promenerade bland annat runt i den historiska staden Split, som är en av våra absoluta favoritstäder i Kroatien.

Split
Split

Vi gjorde också en bussutflykt till Sinj i Dalmatiens inland och en båtutflykt till Bol på den härliga ön Brac. Här spenderade vi en hel månad med husbilen i oktober/november 2015, så att komma tillbaka hit var lite nostalgiskt!

Brac

Brac är en fantastisk ö för övrigt, som vi varmt kan rekommendera. Här kan du uppleva härlig semesterstämning på den kända stranden Zlatni Rat. Dessutom hittar du sånt som utsiktplatser, lammrestauranger och vinprovning.

Zlatni Rat

Prisutdelning på Golden Pen Media Awards 2022

På slutet av resan var det så dags för prisutdelning i Golden Pen Media Awards, vilket skedde utomhus vid den vackra Meštrović Gallery i Split. Ceremonin presenterades av representanter för Kroatiens turistbyrå och lokala politiker. Priset delades ut i tre kategorier:

  • Artikel i tryckt eller online media
  • Radio- eller TV-reportage
  • Blogg eller sociala medier

Alla hade nominerats för material som producerats under 2021, och vi var nominerade för vår artikel om Nationalparker i Kroatien.

Detta är faktiskt andra gången vi är nominerade till detta fina pris. Förra gången var 2016, då vi nominerades för en lång rad blogginlägg under hela vår långa årsresa. Om du vill se foton från det årets event kan du kika på vårt inlägg från Golden Pen 2016.

Freedomtravel på Golden Pen Media Awards 2022

Alla nominerade välkomnades upp på scenen och behandlades som vinnare. Dessutom presenterades ett “1:a pris” i varje kategori. Vinnarna var:

  • Artikel i tryckt eller online media: Den ungerske journalisten Zoltán Szántó, som skrev om Split, Brač och Klis i tidningen Turizmus.
  • Radio- eller TV-reportage: Italienska Valeria Cagnoni och Ernaldo Emerson Gattafoni, som gjorde ett program om Kroatien i det prisbelönta tv-reseprogrammet Dreams Road.
  • Blogg eller sociala medier: Schweiziska Antje-Katrin Schaniel, som berättade om platser och mat i Kroatien på Instagram-kontot Senza Camedi.
Golden Pen Media Awards 2022

Vi var oerhört glada och tacksamma för att vara nominerade i detta sammanhang, tillsammans med endast tre andra bloggare/influencers i hela Europa. Fantastiskt roligt!

På bilden nedanför ser du oss tillsammans med Vedran Sušić, från Kroatiens Turistbyrå i Stockholm, som tillsammans med sina kollegor i Norden hade förslagit vårt arbete till huvudkontoret, och därmed gett oss denna chans.

Freedomtravel på Golden Pen Media Awards 2022

Mingel och fest

Under ceremonin underhöll gruppen Klapa Cambi med traditionell musik, som är upptagen på Unescos lista som ett “immateriellt kulturarv”. Efter ceremonin var det dags för mingel och fest med musik inklusive buffet av den berömda Splitkocken Hrvoje Zirojević och drinkar av den kroatiske bartendern Jure Vojković.

Golden Pen Media Awards 2022

Vi testade bland annat en drink som väldigt tydligt förde tankarna till fotbollslaget i Split, Hajduk Split, som dagen innan vann en stor seger.

Golden Pen Media Awards 2022

Vi hängde också en del med det trevliga nederländska paret bakom sajten The Nomad Life, som skriver om Kroatien på nederländska. Trots 8:e månaden i graviditeten var de på plats för eventet, tillsammans med en representant för den Kroatiska turitsbyrån i Nederländena.

Golden Pen Media Awards 2022

Vi är mycket tacksamma för att Kroatiens turistbyrå uppmärksammat vad vi skriver. Vi tackar också för härliga dagar i fantastiska Kroatien! Du kan vänta dig ytterligare något reportage här på freedomtravel.se under de närmaste dagarna. Sedan kommer vi även spara lite material om Kroatien till i höst!

Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev