Meny Stäng

Golden Pen Award 2016 i Split, Kroatien

Annons

I fredags kväll var det dags för prisutdelning i Golden Pen Award 2016 i Split i Kroatien. Den kroatiska turistbyrån hade nominerat och bjudit in journalister och bloggare från ett 15-tal länder och på kvällen samlades alla festklädda i källarvalven i Diocletianus palats.

Prisceremoni i palatsets källarvalv

Diocletianus palats uppfördes av den romerske kejsaren Doicletianus på 200-talet, och innesluter de gamla delarna av Split.

Källarvalven är mer eller mindre intakta, och i dessa pampiga lokaler samlades alla journalister och bloggare i högtidskläder tillsammans med representanter för den kroatiska turistbyrån, kroatiska TV-team samt de musiker och operasångare som stod för underhållningen. Efter lite bubbel och snacks för det dags för själva ceremonin.

top journalists

Varje nominerad journalist/bloggare presenterades med en beskrivning av sitt arbete om Kroatien och fick ta emot ett diplom på scen. I vårt fall berättade de om hur vi rest två månader i Kroatien under 2015, från söder till norr, och om alla ställen vi besökt och bloggat om.

På slutet lyftes en i varje kategori fram som vinnare: en brittisk tidningsjournalist, ett tyskt TV-team och ett polskt bloggpar. Alla hade gjort ett imponerande arbete, ofta på stora tidningar eller TV-bolag, och det var väldigt roligt att få vara med i det här sammanhanget!

Golden Pen Award 2016
Här har vi fått motta våra diplom på scen, foto: Elisabeth Axås
Här har vi fått motta våra diplom på scen på Golden Pen Award 2016, foto: Elisabeth Axås
Elisabeth Axås, frilansjournalist och Ylva Yngvesson, fotograf
Elisabeth Axås, frilansjournalist som ofta skriver för Expressen och Ylva Yngvesson, fotograf

Galamiddag på restaurang Re di Mare

När prisceremonin var över var det dags för galamiddag på restaurang Re di mare, som låg fint vid en marina. Det var festligt uppdukat och musik spelades hela kvällen. Vi serverades fem olika rätter och det hela kändes väldigt lyxigt. Tidpunkten för middagen var minst sagt osvensk (tror inte att efterrätten kom in förrän runt 01-tiden), men deltagarna tog chansen att dansa mellan maträtterna, så stämningen var på topp!

Vi kan bara säga att det var fantastiskt att få vara med om detta, och att det känns roligt att den kroatiska turistbyrån visar oss uppskattning för vårt bloggande om Kroatien under vår Europa-resa!

Galamiddag på restaurang Re di mare
Golden Pen Award 2016, Galamiddag på restaurang Re di mare
Peter i full fart med kameran och Helena, foto: Elisabeth Axås
Peter i full fart med kameran och Helena, foto: Elisabeth Axås

Prenumerera på vårt nyhetsbrev