Meny Stäng

Ferie for alle 2022 – Skandinaviens största semestermässa

Annons

Ferie for alle är en rese- och campingmässa som arrangeras i danska Herning på Jylland. Här har man fokus på det mesta som har med semester och resor att göra. Vi har spanat in mässans första dag 2022!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ferie for alle 2022

“Ferie for alle” utger sig för att vara Skandinaviens största semestermässa, och det vill ju inte säga så lite. Mässan har fokus på utlandsresor, inrikesresor (i Danmark), friluftsliv, golf och camping. Uppvisande av campingfordon upptar en stor del av hallarna, och vi valde att fokusera den första dagen på resor, för att kunna ägna den andra åt husbilar, husvagnar och tillbehör.

Ferie for alle i Herning

På mässan finns naturligtvis också restauranger och caféer, samt ett intensivt program med föreläsningar, utbildningar och underhållning.

Ferie for alle i Herning

Mässan ligger i Herning, på Jylland i Danmark. Vi tog en buss från Hernings central till mässhallen, vilket tog några minuter.

Möten med vänner

En av de roligaste sakerna med att gå på mässor är att träffa vänner. Vi träffade turistbyråkontakter (i flera fall väldigt goda vänner!) från bland annat Tjeckien, Polen, Tunisien och Dubai.

På den högra lilla bilden nedanför ser du Monika från Polska Statens Turistbyrå, som bjuder på polsk cider. På den större bilden nedanför ser du Charlotte från det danska resemagasinet GoTravelling, som vi reste tillsammans med i Turkiet i höstas.

Utlandet

Några av mässhallarna hade tema “Utlandet”, och här var det förstås spännande att kika runt. Här visade bland annat företaget Benns upp sig, med skräddarsydda husbilsresor i USA.

Ferie for alle i Herning

Det fanns också många “nära” resmål. Flera resebyråer erbjöd resor till Island och Färöarna. Rederiet Fjordline gjorde också reklam för att ta med sig husbilen på färjan mellan Danmark och Norge. Sverige var däremot inte närvarande alls på mässan, vad vi kunde se.

I övrigt kunde man hitta allt från europeiska resmål till exotiska destinationer som Filippinerna och Seychellerna.

Ferie for alle i Herning

Stämningen var mycket god, även om flera vi pratade med var kraftigt berörda av det som händer i Ukraina. På bilden nedanför ser du Polska Statens Turistbyrås husbil, som de kört upp till mässan.

Ferie for alle i Herning

Danmark

En stor hall hade fokus på Danmark, och vi kikade runt även här. I den här hallen kunde man hitta allt från regioner (som Fyn eller Bornholm) till hotell, campingar och bryggerier. Lokalproducerad gin provade vi också!

Välkommen till Danmark
Gin
Gin från Norlyk distillery, Danmark

Dansk golfshow

Hallen som hade golftema var ganska stor, och visade allt från träning till golfresorts. Eftersom golf inte har någon stor plats i våra liv gick vi igenom denna hall ganska snabbt.

Friluftsliv

Vi uppehöll oss lite längre i filuftslivs-hallen. Här fanns en vild blandning av outdoor-aktiviteter, friluftskläder, kanoter, cyklar, kikare, bastuer och allt möjligt annat. Bastun på bilden nedanför kommer från Cold Hawaii Vildmarskbad & Sauna.

Mer från mässan imorgon

Imorgon rapporterar vi från campingdelen av mässan. Missa inte det!

Har du någonsin besökt mässan Ferie for alle i Herning? Hur var din upplevelse?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev