Meny Stäng

Hotel Esplanade i Stockholm – trevligt på Strandvägen

Hotel Esplanade i Stockholm är ett anrikt hotell som ligger både vackert och centralt på Strandvägen på Östermalm. Här kan man bo fint och hemtrevligt under ett besök i Stockholm.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hotel Esplanade i Stockholm

Hotel Esplanade finns inrymt i ett vackert jugendhus från 1910, och har ett perfekt läge för den som vill upptäcka Stockholm. Vi som bor i Stockholm då? Vi tog in på hotell en natt för att slippa stormen i vår husbåt, och på köpet fick vi uppleva en hotellnatt i vår egen stad.

Hotel Esplanade i Stockholm

Hotel Esplanade ligger på Strandvägen, med utsikt över Nybroviken. Härifrån är det mindre än tio minuters promenad till Kungsträdgården, en kvart till Sergels torg och ungefär lika långt till Djurgården.

Utsikt över Nybroviken
Utsikt över Nybroviken, från Hotel Esplanade i Stockholm

Ett anrikt hotell

Hotel Esplanade är ett anrikt hotell, som en gång i tiden bar namnet ”Grand Pensionat Dehn”. När det begav sig kunde man boka helpension för fem kronor, och om man hade tur (eller var en viktig person) kunde man bli placerad nära fru Dehn själv under middagen.

Hotellet bytte namn och ägare 1954, men den ursprungliga jugendmiljön är fortfarande bevarad och originalmöblerna i björk finns kvar.

Hotel Esplanade i Stockholm

Fint hotell

Hotellet är, med sina 34 rum, relativt litet och känns därmed också personligt och hemtrevligt. Vi blev väldigt väl emottagna och kvinnan i receptionen erbjöd kaffe och kaka, och undrade om vi ville att hon skulle starta igång bastun. Därefter gick vi upp för den snirklande lilla trappan, och genom de vackra korridorerna till vårt rum.

Vårt rum

Vi bokade den allra enklaste sortens rum, ett standard dubbelrum, eftersom det räckte gott för oss. Rummet var visserligen litet, men charmigt och trevligt. Här fanns safetybox, minibar och annat man kan behöva. Det enda minuset var att badrumsfläkten satte igång mitt i natten, med ett ganska högt brummande, men vi lyckades som tur var lugna ner den.

Arbete och kaffe i loungen

I priset ingår kaffe och kaka, som står framdukat dygnet runt, och om man vill kan man ta med kaffet till loungen. Vad spelar det för roll att rummet är en aning litet när man kan sitta och jobba i loungen med utsikt över Nybroviken, i en rofylld miljö?

Frukost

I priset ingår också frukost, och denna var vi mycket nöjda med. Gott bröd, äggröra, bacon, lax, fräscha grönsaker, frukt, yoghurt, chiapudding, granola, croissanter … Nej, vi saknade inget!

Så, vad tyckte vi om Hotel Esplanade i Stockholm?

Summa summarum så blev det en väldigt trevlig hotellövernattning. Vi gillade den anrika miljön, den lugna atmosfären, det centrala läget och det trevliga mottagandet. Priset, 1200 kronor för oss tillsammans, tyckte vi kändes rimligt med tanke på allt som ingick.

Hotel Esplanade i Stockholm

Mer att se och göra i närheten

Hotel Esplanade ligger centralt på Östermalm och härifrån är det nära till Kungsträdgården, men också till Slottet, Gamla stan, Skeppsholmen och Djurgården. Några museer du hittar i närheten är bland annat Historiska museet, Hallwylska palatset och Nordiska museet.

WIFI.se
Skridskoåkning i Kungsträdgården

Har du bott på Hotel Esplanade i Stockholm någon gång? Eller har du kanske något annat favorithotell du kan tipsa om?

Fakta om Hotel Esplanade i Stockholm

 • Adress: Strandvägen 7A
 • Kommun: Stockholm
 • Län: Stockholms län
 • Landskap: Uppland
 • Läs mer: Du hittar mer information på hotellets webbplats.

Boende och service

 • Rum: Standard enkelrum, Superior enkelrum, Moderate dubbelrum, Standard dubbelrum, Superior Dubbelrum och Dubbelrum deluxe.
 • Matservering: Frukostmatsal finns liksom möjlighet att hämta kaffe och kaka. Man kan också beställa vin och vissa maträtter.
 • Bastu: Bastu finns att boka.
 • Träning: Cirka 400 meter från hotellet finns hotellets gympartner, Homie Fitness, på Skeppargatan 28.
 • Parkering: Hotel Esplanade erbjuder inga egna parkeringsplatser. Man kan hitta parkeringsplatser på kajen längs Strandvägen.
 • Erbjudanden: På hotellets webbplats kan man hitta olika paket och erbjudanden, som exempelvis seniorpaket eller att boka champagne, frukt och choklad till rummet.
 • Konferens och möten: På hotellet finns konferens- och mötesrum samt möjlighet att arrangera woekshops, middag, mingel, afterwork etc.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev