Meny Stäng

Läsarrekord på FREEDOMtravel – mer än 300 000 läsare i juli

Annons

Vårt digitala resemagasin FREEDOMtravel fortsätter öka, och det i rekordfart. Under juli 2023 hade magasinet 323 000 unika besökare, vilket bekräftar magasinets starka uppåtgående trend. Allra mest populärt är det att läsa om resmål i Sverige och Tyskland.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Pressmeddelande Augusti 2023

Rekordsiffror för juli månad 2023

Redan under det första halvåret 2023 visade det digitala resemagasinet FREEDOMtravel bra resultat, med ett genomsnitt på 102 500 läsare varje månad (14 procents ökning jämfört med 2022). Denna ökning är i linje med magasinets strategiska arbete och kontinuerligt uppåtgående trend. I juli slog läsandet alla rekord, med en bra bit över 300 000 läsare enligt Google Analytics, på bara en månad.

Freedomtravel.se – läsarstatistik (juli 2023)

  • 323 000 unika besökare
  • 597 000 sidvisningar

Freedomtravel.se – beskrivning av läsare (juli 2023)

  • 99,5 % läser på svenska
  • 70 % är 45 år eller äldre
  • 54 % är kvinnor

Stort intresse för svenska och tyska resmål

Statistiken visar att det finns ett stort intresse bland läsarna för svenska resmål. Det är mycket populärt att läsa reportage om både större och mindre svenska städer samt om svenska öar och olika utflyktsmål som passar för semestern.

Intresset är också stort för tyska resmål, då det är allt från storstäder och små pittoreska städer till semestervägar och slott som lockar. Dessutom har många läsare valt att följa FREEDOMtravels husbilsäventyr i Finland – en 8 veckor lång resa från Åland och Helsingfors till Torneå/Haparanda.

Husbilen FREEDOM på äventyr i Finland

FREEDOMtravel – resemagasin för den självständiga resenären

FREEDOMtravel är ett digitalt resemagasin för den självständiga resenären. I magasinet hittar du massor av tips och inspiration kring vad du kan se och göra på olika resmål, oavsett om du reser med bil, husbil, motorcykel, tåg eller flyg. Du hittar över 4000 reportage i form av cityguider och artiklar om sevärdheter, aktiviteter, naturupplevelser, temavägar och mycket annat.

En stor del av reportagen skrivs av Helena och Peter Bergström, som själva reser cirka tio månader per år. Dessutom finns ytterligare ett 15-tal gästskribenter knutna till magasinet. Magasinet drivs av Peter och Helena Bergström från FREEDOMtravel AB, i samarbete med Tjälldén Media.

Du hittar magasinet, samt magasinets sociala medier här:

Peter och Helena på Kökar på Åland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev