Meny Stäng

Husbilar 2021 – 7 husbilar från KABE, Adria och Sun Living

Annons

I dagens inlägg visar vi upp ett gäng husbilar från husvagn & husbilsmässan 2021 på Elmia – från KABE, Adria och Sun Living. Här kan du kika på ett urval av halvintegrerade och helintegrerade husbilar, samt två alkovbilar. Och så delar vi förstås med oss av våra reflektioner!

Husbilar 2021 – från KABE, Adria och Sun Living

I år blev det ingen ”Elmia Husvagn Husbil”-mässa, och då passade KABE-koncernen på att göra en egen mindre mässa – i en av Elmias mässhallar. Det innebär att det endast är koncernens egna märken som visas, det vill säga KABE, Adria, Sun Living, Affinity samt tillbehörsgrossisten KAMA Fritid.

Denna nya mässa blev förstås mindre och mer begränsad, men det var ändå roligt att äntligen få kika in i nya husbilar och husvagnar. Här kommer en liten inblick för dig som inte kunde komma eller som kanske vill få en repetition – och extra mycket för dig som funderar på husbil och vill överväga olika inredningar och prioriteringar.

husbilar 2021
Välkommen in i en helintegrerad KABE Crown

Husbilar 2021 – några reflektioner

Nya husbilar är ju superfina! När man själv har en lite äldre modell slås man förstås av all fräschör och alla nymodigheter. Vi älskar den snygga designen och de mjuka tonerna. Det finns också många smarta lösningar, med högteknologiska displayer, usb-laddare och ledbelysning.

Sedan kan vi också tycka att det i vissa fall blir för mycket fokus på design – och för lite på praktikaliteter. Vi kan tycka att en del husbilar 2021 är rullande sovrum (gigantiska sängavdelningar och pyttesmå kök) och att förvaringsutrymmena ibland blir lidande. Vi kan också sakna den fantastiska soptunnelösningen i vår husbil från 2007. Nåväl, även om några saker blir sämre, så blir det allra mesta mycket, mycket bättre.

husbilar 2021
Fina (och väldigt stora!) sovrum i många husbilar

Husbilar 2021 – sju exempel från KABE, Adria och Sun Living

Här är sju husbilar från mässan (plåtisar och husvagnar kommer senare). Håll till godo!

1. Halvintegrerad: Adria Matrix Plus 670 CS

 • Längd: 7,48 meter
 • Maxvikt: 3500/3800/2450/4400 kg
 • Antal bäddar: 4
 • Pris från: 890 000 kr
husbilar 2021 - Adria Matrix

Adrias husbilar är fina tycker vi, och man får ofta mycket för pengarna. Det finns många gånger också bra förvaringslösningar. Ugn ingår inte som standard, men kan fås mot begränsad extrakostnad. Ugn i husbil är underskattat tycker vi. användbart och smidigt!

2. Halvintegrerad: KABE Royal x780 LQB

 • Längd: 8,06 meter
 • Maxvikt: 4500 kg
 • Antal bäddar: 2-5
 • Grundpris: 1 474 ooo kronor
husbilar 2021 - Kabe Royal

KABE är ju ett kvalitetsmärke och standarden ska vara hög. Det är också därför man nu i stor utsträckning satsat på Mercedeschassi – lite exklusivare, lite dyrare, mycket körglädje. Vi tycker ibland att sovrummen får ta för mycket plats i husbilar 2021, men det är förstås en smaksak. Kanske är det vad KABEs kunder önskar?

3. Halvintegrerad: Sun Living S 75 SL

 • Längd: 7,42 meter
 • Maxvikt: 3500/3800/2450/4400 kg
 • Antal bäddar: 5+1
 • Pris från: 736 000 kronor
husbilar 2021 - Sun Living

Sun Living är Adrias instegsmärke, vilket innebär att dessa husbilar generellt håller ett lite lägre pris. Fokus är på praktikaliteter snarare än design. Det är definitivt så att designen känns lite mer ”basic”, men man får samtidigt det man behöver för en lite lägre prislapp. En nackdel med denna – om man är lång – är att höjden är något begränsad i den främre delen på grund av upphöjt golv. Detta problem försvinner dock i modeller utan extra taksäng.

4. Helintegrerad: Adria Sonic Supreme 700 SL

 • Längd: 7,49 meter
 • Maxvikt: 3500/3800/2450/4400 kg
 • Antal bäddar: 4+1
 • Pris från: 1 127 000 kronor
husbilar 2021 - Adria Sonic

Adria kan sägas vara ett ”mellanmärke”, men det innebär också att det finns en hel del fräschare och lite lyxigare varianter. Helintegrerat är alltid lite mer exklusivt och ”supreme” är top notch-varianten. En snygg och trevlig husbil!

5. Helintegrerad: KABE Imperial i810 LXL Tandem

 • Längd: 8,32 meter
 • Maxvikt: 5500 kg
 • Antal bäddar: 2-6
 • Grundpris: 2 242 000 kronor
husbilar 2021 Kabe Imperial

Om helintegrerade husbilar är lyxiga hos Adria så är de förstås snäppet ännu lyxigare hos KABE. Annars vore världen uppochner. ”Imperial” är den allra lyxigaste varianten och kan förstås fås i olika längder och med olika sänglösningar. Här ingår mycket från början, vilket innebär att tillvalslistan blir kort.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

6. Alkovbil: Adria Coral XL Plus 670 SL

 • Längd: 7,33 meter
 • Maxvikt: 3500/3800/2450/4400 kg
 • Antal bäddar: 5+1
 • Pris från: 838 000 kronor
husbilar 2021 - Adria Coral

Alkovbilar, det vill säga husbilar med en alkov ovanför förarhytten, är kanske en av de minst ”heta” modellerna på marknaden bland husbilar 2021. Samtidigt är dessa modeller väldigt praktiska på många sätt. Det finns alltid många sängplatser att tillgå (utan att de ska hissas ner ovanför en matplats så att ingen längre kan sitta där) och det blir också hög takhöjd och mycket ”rymd”.

7. Alkovbil: Sun Living A 75 SL

 • Längd: 7,39 meter
 • Maxvikt: 3500/3800/2450/4400 kg
 • Antal bäddar: 5+1
 • Pris från: 724 000 kronor
husbilar 2021 - Sun Living Alkovbil

Om man vill ha ett budgetalternativ på alkovbil kan man kika på Sun Livings varianter. Här får man i stort sett samma funktioner och komfort som i en Adria-husbil, men med lite enklare och mindre finslipad design. Alkovbilen finns i tre modeller – barnkammarmodell, dubbelsäng eller långbäddar – och som standard finns laddstation för elcyklar i garaget.

Husbilar 2021 – vår drömhusbil … och din?

När vi tittar runt på alla nya husbilar 2021 fantiserar vi förstås om hur vår drömhusbil ser ut. Just nu önskar vi oss en husbil med:

 • KABEs fantastiska Mercedeschassi
 • Stort härligt kök med ugn (men ett litet sovrum – tvärbädd går bra!)
 • Max 7,30 meters längd och max 3,5 ton
 • Bra förvaringsutrymmen
 • Dieselvärmare, powerbatterier och solceller

Hur ser din drömhusbil ut?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev