Annons

Att åka på konferensresa, med kollegorna eller andra samarbetspartners, är ett sätt att vara kreativ tillsammans och få gemensamma upplevelser. Vi tackar den digitala tekniken för möjligheten att hålla möten i pandemitider, men nu längtar vi efter att träffas på riktigt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Roliga minnen från jobb- och konferensresor

Vi älskar att resa och att dela upplevelserna från resan med varandra. Det är också något speciellt att resa tillsammans med andra, som vi många gånger gjort med blogg- eller jobbkollegor.

Med mitt (Helenas) jobb har det till exempel blivit konferensresor till Belgien, Nederländerna och Kanada. Med andra bloggare har vi också varit på konferens i Finland. Upplevelserna från dessa resor blir något gemensamt att prata om och minnas tillsammans med de andra som var med på samma resa.

Konferensresa med kvällsaktiviteter
Mingel på kvällen efter allt konfererande under en bloggkonferens, Helsingfors 2016

Inställda jobbresor – och möten via Zoom

När pandemin drabbade världen stannade nästan alla resor. Det var ju inte bara semesterresor som fick ställas in, utan också jobbresor, konferensresor, resor till släkt och vänner, och resor av tusen andra anledningar.

En av de första resor vi ställde in var en resa till Bielefeld i Tyskland, där jag (Helena) skulle hålla en föreläsning på Universitetet. Den föreläsningen har jag faktiskt hållit nu – och även en uppföljare – men via videokonferensverktyget Zoom.

Om det gick bra? Jo, det tror jag. Men jag såg inte deltagarnas ansiktsuttryck, så jag vet egentligen inte om de följde med intresse – eller om de kanske gäspade lite och scrollade på mobilen. Det jag också saknade är det som skulle ha hänt efteråt: samtalen, minglet och middagarna på kvällarna. Det är ju då kontakter knyts och det är ju då man knäcker de bästa ideerna.

Scandic takbar
Under ett mingel med bloggkollegor på den gamla goda tiden, dvs pre-pandemin

Digitala möten i all ära, men …

Utvecklingen kring digitala möten är ju fantastisk, och vi kommer förstås fortsätta ha digitala möten även efter pandemin. Många gånger är det ju tidsbesparande och praktiskt att slippa resa för bara diskutera några frågor och ta några beslut. Men det verkliga mötet mellan människor kan ändå inte riktigt ersättas. Ibland behöver vi träffas, spåna ideer tillsammans i en kreativ miljö och dela upplevelser!

Peter lyssnar på en videopresentation – i husbilen

Konferensresor vi skulle vilja åka på

Att åka på en intensiv jobb- eller konferensresa med kollegor eller samarbetspartners kan vara oerhört spännande och utvecklande. På en sådan resa är det inte bara resmålet som spelar roll, utan kanske inte minst programmet och vad man upplever tillsammans. Och nu kan man väl äntligen våga blicka mot framåt och planera för ett 2022 med kreativa och spännande resor och möten!

För att på bästa sätt ordna konferensresor utomlands är det förstås bra att få hjälp av en erfaren arrangör, som till exempel Travel2, som arrangerat företags- och konferensresor under 20 års tid. Här är några resmål som vi tror skulle vara fantastiska att få uppleva tillsammans under företagsresan:

  • Island är ett magiskt vackert land fyllt av vulkaner, glaciärer och dramatiska landskap. Dessutom kan man uppleva naturen från hästryggen eller äta sig igenom Reykjaviks allra bästa restauranger.
  • Budapest är en stad vi verkligen gillar. Här kan man bada i de anrika badhusen, njuta av riktigt bra mat och sedan avsluta kvällen på någon av de coola ”ruinbarerna”.
  • Belgrad är en stad som vi aldrig besökt, så låt oss drömma lite om en resa dit! Här ska man bland annat kunna uppleva båtturer, gå på guidad vandring genom underjordiska tunnlar och ta del av det spännande restaurangutbudet.
Konferensresa till Island kanske?
I Blå Lagunen på Island
Fantastiskt bra mat i Budapest!

Vart skulle du välja att åka på konferensresa?

Hur är det för dig? Brukade du åka på konferensresor eller andra jobbresor innan pandemin? Vart gick den bästa konferensresan, och vad var det som gjorde den så bra? Om du skulle arrangera en konferensresa med de närmaste kollegorna eller dina närmaste samarbetspartners i något annat sammanhang – vart skulle den gå?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev