Meny Stäng

Plåtisar 2021 – 6 plåtisar från KABE, Adria och Affinity

I detta inlägg visar vi upp ett antal plåtisar från husvagn & husbilsmässan 2021 på Elmia – från KABE, Adria och Affinity. Här kan du kika på ett urval av vans. Och så delar vi förstås med oss av våra reflektioner!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Plåtisar 2021 – från KABE, Adria och Affinity

På KABE/Adria-mässan visas husbilar, husvagnar och plåtisar 2021. Eftersom det är en “märkesmässa” kan man bara se fordon från KABE-koncernen och det är förstås begränsande, men det är ändå riktigt roligt att kolla på campingfordon igen! I dagens inlägg visar vi upp “plåtisar”, det vill säga mindre husbilar/vans med skjutdörr på sidan och stora bakdörrar.

Plåtisar 2021

Plåtisar 2021 – några reflektioner

Plåtisar har växt enormt mycket i popularitet, och vi kan verkligen förstå varför. En del tror att det är priset som lockar, men det är det knappast. Prislappen påverkas mer av märke, kvalitet, tillval och andra aspekter, än av valet mellan plåtis och “vanlig husbil”. En plåtis är förstås trängre än en vanlig husbil, men det finns andra fördelar:

 • Smidigare att köra på smala vägar/trånga gränder
 • Enklare att parkera
 • Många gånger billigare på färjor och broar
 • Lättare att kombinera som vanlig bil och husbil på samma gång
 • Säkrare vid olyckor eftersom fordonet är gjort av plåt istället för glasfiber

Vi har själva rest med plåtis i Kroatien, Irland och Estland, och vi älskar dessa smidiga campingfordon. Det enda som talar emot för vår del är att vi skulle få svårt att få plats med våra stora elcyklar (Peter har en trike som får plats i vårt husbilsgarage).

Plåtisar 2021

Plåtisar 2021 – sex exempel från KABE, Adria och Affinity

Här är sex plåtisar som visades på mässan. Håll till godo!

1. Adria Twin Axess 600 SP

 • Längd: 5,99 meter
 • Maxvikt: 3500 kg
 • Antal bäddar: 2+1
 • Pris från: 673 000 kronor

Adria gör snygga och praktiska plåtisar, tycker vi. Adria Twin Axess är ljus och trevlig, samtidigt som den känns relativt standard och basic. Eftersom den är under 6 meter lång är den extra lätt att parkera.

2. Adria Twin Supreme 640 SLB

 • Längd: 6,36 meter
 • Maxvikt: 3500/4250 kg
 • Antal bäddar: 2+1
 • Pris från: 729 000 kronor

Adria Twin Supreme 640 SLB är den van/plåtis som säljs mest av Adrias vans/plåtisar. Detta är en snygg och stilren plåtis i svart-vita toner, så vi kan förstå att många gillar den.

3. Adria Twin Sport 640 SGX

 • Längd: 63,6 meter
 • Maxvikt: 3500 / 4250 kg
 • Antal bäddar: 4
 • Pris från: 765 000 kronor

Adria Twin Sport berättade vi om häromdagen, när vi skrev om nyheter på KABEs/Adrias husvagn & husbilsmässa 2021. Denna variant är utrustad med ett pop-up tält, där två personer kan sova. När taktältet är nedfällt bygger det knappt 20 cm, och märks knappt. Denna gillade vi!

4. Sun Living V 65 XL

 • Längd: 6,36 meter
 • Maxvikt: 3500 / 4250 kg
 • Antal bäddar: 4
 • Pris från: 639 000 kronor

Sun Living erbjuder som vanligt plånboksvänliga alternativ för den som är sugen på en husbil eller plåtis. Dessa fordon är också anpassade för den som vill leva ett aktivt liv, och kanske cykla eller vandra i naturen.

Vi tyckte kanske först att det såg lite “busslikt” ut när vi kikade in där bak, men sätena kan fällas upp och här kan man förvara cyklar eller liknande. Sängarna hissar man ned från ovan!

5. Affinity by KABE

 • Längd: 6,36 meter
 • Maxvikt: 3500 / 4000 kg
 • Antal bäddar: 4
 • Pris standard: 949 000 kronor

Affinity är en plåtis som presenteras av KABE, men som inte produceras i Tenhult där företagets övriga bilar produceras, utan i Polen. På mässan visas två bilar, en med den bakre sängen nedfälld men inga sängplatser bäddade fram …

Och en annan med den bakre sängen uppfälld och främre sängplatser bäddade … Denna plåtis fastnade vi lite för. Cool, smart och mysig!

6. KABE van 690 LB

 • Längd: 6,96 meter
 • Maxvikt: 4100 kg
 • Antal bäddar: 2-4
 • Pris standard: 1 150 000 kronor

Sist men inte minst kikade vi på KABEs van med Mercedeschassi. Peter provade en annan, större, husbil med Mercedeschassi och den var fantastisk att köra. Det kanske också denna är! Utifrån är detta en riktigt cool och snygg plåtis, men inifrån känns den kanske lite mer ordinär.

Plåtisar 2021 – vad tycker du?

När vi tittar runt på alla nya plåtisar 2021 hittar vi många fina bilar som gör en sugen på äventyr. Har du en plåtis, eller skulle du kunna tänka dig en plåtis? Vad är i så fall viktigast i inredningen enligt dig?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev