Meny Stäng

Husvagnar 2021 – 8 husvagnar från KABE och Adria

Annons

I detta inlägg visar vi upp ett antal husvagnar från husvagn & husbilsmässan 2021 på Elmia – från KABE och Adria. Här kan du kika på ett urval av små och stora husvagnar för olika smaker. Och så delar vi förstås med oss av våra reflektioner!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husvagnar 2021 – från KABE och Adria

På KABE/Adria-mässan visas husbilar, husvagnar och plåtisar 2021. Eftersom det är en “märkesmässa” kan man bara se fordon och vagnar från KABE-koncernen och det är förstås begränsande, men det är ändå riktigt roligt att kika runt! I dagens inlägg visar vi upp olika varianter av husvagnar. Här kan du läsa våra tidigare reportage om husbilar och plåtisar:

Husvagnar 2021

Husvagnar 2021 – några reflektioner

Eftersom vi själva har husbil så kan vi förstås husbilar bättre än husvagnar, men det är roligt att kika runt i husvagnar som omväxling. Man slås ju av att det ofta är mycket boyta, och att det finns många olika inredningslösningar beroende på hur stor familj man har. Allra mest imponerades vi nog ändå av den genomgående uppfräschningen av modellserien Alpina hos Adria.

En sak som kan vara bra att tänka på – om man vill ha många tillval – är att det finns en fördel att välja en husvagn i en lite dyrare serie där fler tillval ingår, än att välja en husvagn i en billigare serie och sedan plussa på tillval. Det är nämligen grundpriset som räknas vid inbyte.

Husvagnar 2021

Husvagnar 2021 – åtta exempel från KABE och Adria

Här är åtta husvagnar som visades på mässan. Håll till godo!

1. Adria Alpina 753 HK

 • Längd: Uppgift saknas
 • Totalvikt: Uppgift saknas
 • Antal bäddar: 7 / 8
 • Pris från: 529 900 kronor
Husvagnar 2021 från Adria - Alpina

Vi tog tyvärr inte så många foton inne i denna modell, men vi imponerades av alla uppfräschningar – både designmässigt och praktiskt – i alla modeller i serien Alpina. Detta kan du läsa mer om i vårt reportage om nyheter på Husvagn & Husbilsmässan 2021. Observera att den bekväma fåtöljen som Peter sitter i inte är standard, utan är ett tillval.

2. Adria Adora 613 UL

 • Längd: 8,11 meter
 • Totalvikt: Uppgift saknas
 • Antal bäddar: 5
 • Pris från: 373 600 kronor
Husvagnar 2021 från Adria - Adora

Adora är en annan populär modellserie hos Adria. Just denna variant är utrustad med långbäddar, men det finns andra med dubbelsäng. Möjliga tillval i denna vagn är bland annat klimatanläggning, konstläderklädsel och mikrovågsugn.

3. Adria Action 391 PH

 • Längd: 5,97 meter
 • Totalvikt: 1100 / 1150 / 1200 / 1250 / 1300 kg
 • Antal bäddar: 4
 • Pris från: 245 700 kronor
Husvagnar 2021 från Adria - Action

Adria Action är en söt och cool liten husvagn, som passar för den som vill ha en aktiv semester. Utrymmet är förstås begränsat, men här finns det mesta man behöver på en liten yta. En smart liten vagn!

4. Adria Astella 704 HP

 • Längd: 8,9 meter
 • Totalvikt: 2500 / 2600 / 2700 / 28o0 / 2900 / 3000 kg
 • Antal bäddar: 4
 • Pris från: 707 900 kronor
Husvagnar 2021 från Adria - Astella

Astella är en speciell sorts husvagn, som drar blickarna till sig på en mässa. De stora panoramadörrarna ger en fantastiskt utsikt och en lyxig känsla. Detta är kanske ingen vagn man kuskar land och rike runt med, men om man hittat en fin plats vid en sjö måste ju denna var drömmen att ställa upp. Och visst går den att dra som en vanlig husvagn och flytta mellan platser.

5. KABE Estate 600 GDL

 • Längd: 8,1 meter
 • Totalvikt: 1700 kg
 • Antal bäddar: 1-4
 • Grundpris (king size9: 482 600 kronor
Husvagnar 2021 från Kabe - Estate

Modellserien Estate är KABEs mest basic husvagnar, och är en uppfräschning av de tidigare “Classic”-vagnarna. Husvagnarna har bland annat försetts med en slät plåt utvändigt och fått en mer modern design invändigt.

6. KABE Safir 600 GLE

 • Längd: 8,2 meter
 • Totalvikt: 1800 kg
 • Antal bäddar: 1-4
 • Grundpris (king size): 547 400 kronor
Husvagnar 2021 från Kabe - Safir

Ädelstensserien är storsäljare hos KABE. Här kan du kika in i en Safir med dubbelsäng och våningssäng. Naturligtvis finns också andra varianter med andra sänglösningar.

7. KABE Royal 600 TDL

 • Längd: 8,2 meter
 • Totalvikt: 1700 kg
 • Antal bäddar: 1-2
 • Grundpris (king size): 664 900 kronor
Husvagnar 2021 från Kabe - Royal

KABE Royal är en mer lyxutrustad husvagn, om man jämför med Estate och ädelstensvagnarna. Fint och ombonat i den vagn där vi kikade runt.

8. KABE Imperial 1000 TDL

 • Längd: 11,6 meter
 • Totalvikt: 2800 kg
 • Antal bäddar: 1-2
 • Grundpris (king size): 1 246 600 kronor
Husvagnar 2021 från Kabe - Imperial

Imperial är KABEs “top notch” serie bland husvagnarna. Dessa finns i olika längder och vi valde att visa en superlång variant. Kanske inte den smidigaste att köra runt med, men förstås bekväm när man väl parkerat. Naturligtvis finns kortare varianter också.

Husvagnar 2021 – vad tycker du?

När vi tittar runt på alla nya husvagnar 2021 hittar vi många fina och ombonade vagnar. Har du en husvagn, eller skulle du kunna tänka dig en husvagn? Vad är i så fall viktigast i inredningen enligt dig?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev