Meny Stäng

Heta weekendresmål, kryssningstrender och skräckhus

Annons

Varje måndag presenterar vi resenyheter här på FREEDOMtravel (om vi inte är på resande fot). Vi bjuder på ett litet urval av veckans pressmeddelanden om resor, äventyr och camping. Självklart vill vi gärna höra dina reflektioner!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nytt avtal mellan Elmia och Husvagnsbranschens riksförbund

Elmia Husvagn Husbil 2019 har precis avslutats efter fem intensiva mässdagar. Elmia rapporterar nu i ett pressmeddelande att Elmia och Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) har tecknat ett nytt flerårigt avtal om mässan. Avtalet innebär att parterna tillsammans fortsätter att utveckla Nordens största mässa för det mobila livet. Elmia och HRF har samarbetat om Elmia Husvagn Husbil ända sedan starten i början av 1980-talet. Nästa mässa hålls 9-13 september 2020 och bokningen till mässcampingen öppnar i februari.

Elmia

Nytt rabattkort för campingar

Enligt ett pressmeddelande från Campstop.se har ett nytt rabattkort för campingar i Sverige lanserats. För 200 kronor får de som köper kortet halva priset på en natt per år på anslutna campingar. Man köper kortet, får det nedladdat till sin mobil, letar upp en Campstop-ansluten camping och visar det digitala kortet vid incheckning eller när man ska betala. Tjänsten lanserades ”i all tysthet” i augusti 2019 och på webbsidan kan man se att 13 campingar hittills är anslutna.

Malmköpings camping

Klassiska weekendresmål heta i höst

På hösten är det populärt att ge sig av på en weekendresa och weekendresorna ökar med 7,5 procent, enligt ett pressmeddelande från Ticket. I år är det klassiker som lockar svenskarna allra mest. Här är höstens mest populära weekendresmål:

 1. Amsterdam
 2. Paris
 3. London
 4. Prag
 5. Lissabon
Amsterdam

Ny direktlinje från Arlanda till Sevilla

I slutet av februari 2020 börjar SAS flyga direkt till Sevilla från Stockholm Arlanda en gång i veckan. Det blir SAS sjätte destination i Spanien. Den nya flyglinjen trafikeras under perioden 29 februari – 16 maj med en A320neo med plats för 180 resenärer.

Sevilla, Spanien

2019 års kryssningstrender

Intresset för kryssningssemester har ökat under de senaste åren. Miami toppar ständigt listan över resmål svenskar väljer under höst och vinter och det beror främst på att många kryssningsfartyg avgår härifrån. I år syns sex tydliga trender inom kryssningsresandet, enligt Resia:

 • Generationsresor
 • Kryssningar i Medelhavet ökar
 • Ökad efterfrågan bland barnfamiljer
 • Ökat intresse för bröllop och bröllopsresor ombord
 • Dubai och Singapore trendar
 • Hållbarhetsfokus – viktigt med rederiets värderingar och hållbarhetsarbete
Freedom of the seas kryssning

”Sekten” blir värsta skräckhuset någonsin

Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund. Årets nyhet ”Sekten” är ett helt nytt skräckhus som utlovas bli det mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på. Inne i sektens hus kommer besökarna att få tampas med klaustrofobiska gångar, obehagliga sektmedlemmar, mörka offerritualer och onda makter som gör allt för att du aldrig ska komma ut igen … Åldersrekommendationen är satt till 13 år (11 år i vuxet sällskap).

halloween skräckhus

Missade du förra resenyheterna? Läs Nya vinterfavoriter, träningsresor och ”svarta listan”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev