Meny Stäng

Höstens trendiga resmål och drömmar om svensk natur

Annons

Vilka är höstens trendigaste resmål? Det beror förmodligen på vem man frågar, men här kommer två listor över trendiga höstresmål i Europa. Och vad drömmer utländska turister om inför resan i Sverige? Det får vi också svar på. Som vanligt tycker vi att det är roligt att höra dina reflektioner på veckans nyheter!

Hetaste europeiska resmålen för höstlovet

Sommaren börjar lida mot sitt slut och många blir sugna på att planera en höstresa. Hotell- och resesöksajten momondo.se har tittat på vilka fem europeiska destinationer som trendar inför årets höstlov. London ligger återigen i topp, och årets uppstickare är Barcelona, som är den destination som ökat mest i popularitet.

Musiker i Barcelona

Trendigaste Medelhavsresmålen i höst

Sommarvärmen går mot sitt slut även vid Medelhavet, men än finns det några resmål som fortfarande erbjuder behagliga temperaturer. Här är de mest populära resmålen vid Medelhavet under september och oktober, enligt ett pressmeddelande från Resia:

  • Charterfavorit: Rhodos
  • Sista minuten-favorit: Kreta
  • Resmålen som trendar: Sicilien, Zakynthos, Korfu och Samos

Pilotprojekt på Viking Line minskade matsvinnet

På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent, enligt ett pressmeddelande från Viking Line. Matsvinnet har under perioden minskat med ca 27 ton, vilket motsvarar 70 000 matportioner. Det matsvinn som fortsatt uppstår används i sin tur för att producera biogas. En av framgångsfaktorerna har varit att byta större serveringskärl mot mindre portionsbitar.

Viking Line

Studenter väljer tåg framför flyg och bil

Studenter reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet. Deras tågresande ökade med 26 procent första halvåret i år och betydligt fler väljer tåg framför flyg och bil. Det är några av slutsatserna i SJs rapport om studenternas resvanor, som bygger på en Sifo-undersökning och SJs statistik. Rapporten visar också att kvinnliga studenter väljer tåg i större utsträckning än manliga studenter.

tåg

Utländska turister drömmer om svensk natur

När utländska turister drömmer om Sverige hemma vid datorn skriver de allra oftast in sökord om naturen. Och intresset ökar starkt – förra året steg antalet naturupplevelsesökningar på nätet med 28 procent, enligt ett pressmeddelande från Visit Sweden. Detta är de vanligaste naturrelaterade ämnena (varje ämne inkluderar olika sökord som t.ex. norrsken eller ishotell) som utländska turister googlar inför en resa till Sverige:

  1. Camping
  2. Naturfenomen
  3. Unika boenden
  4. Vintersport
  5. Vandring
Skärgården

Stor ökning av resor till Egypten

Nästan hälften av de svenska utlandsturisterna vill resa till Egypten visar en undersökning som Apollo gjort i samarbete med Sifo. Det är framför allt landets sevärdheter och världsarv som lockar, följt av vackra stränder, kristallklart vatten och snorklingen. Apollo uppger att Egypten-bokningarna är de som ökat mest procentuellt i år, jämfört med övriga vinterdestinationer.

Egypten

Missade du förra resenyheterna? Läs Heta weekendresmål, kryssningstrender och skräckhus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev