Meny Stäng

Sicilien

Resa till Sicilien? Resan går från norr till söder genom Siciliens bästa resmål. Tycker du om härliga sandstränder, italiensk matkultur eller kanske historiska sevärdheter? Här kommer våra bästa restips om Sicilien! Är du med? Nu åker vi!

Varför resa till Sicilien?

09 januari 2019

Sol och bad

Det finns gott om sandstränder och möjligheter till sol och bad runt hela ön.

09 januari 2019
09 januari 2018

Vackra städer

 Många städer är fyllda av vackra byggnader, såsom Trapani, Taormina, Noto och Syrakusa.

09 januari 2018
09 januari 2017

Historiska sevärdheter

Här hittar du allt från imponerande kyrkor till massor av lämningar från romartiden.

09 januari 2017
09 januari 2016

Trevliga människor

Människor är vänliga och öppna och vill gärna prata och hjälpa till, oavsett om de kan engelska eller inte.

09 januari 2016
09 januari 2015

Italiensk mat

Om du gillar italiensk mat så hittar du förstås det här, på västsidan dessutom uppblandat med nordafrikanska influenser.

09 januari 2015
San Vito Lo Capo

1. San Vito Lo Capo

Udden San Vito Lo Capo ligger i Siciliens nordvästra hörn.
Här finns vacker natur i form av dramatiska berg och fina stränder, samt en mysig liten by med restauranger, barer och butiker. Utanför San Vito Lo Capo finns ön Pantelleria med de egadiska öarna Favignana, Levanzo och Marettino. (2015)

Trapani

2. Trapani

Gamla stan i Trapani är mäktig med stora imponerande byggnader. På vägen in mot stan finns långa sandstränder och det finns även en hamn med stora fartyg. (2015)

Sevärdheter på Sicilien - Taormina

3. Taormina

Taormina är en otroligt charmig stad som ligger högt bland bergen. Man kan ta linbanan till Mazzarostranden och se amfiteatern samt vulkanen Etna. I närheten ligger badorten Giardini Naxos, med fina sandstränder. (2015)

Restips om Sicilien

4. Antika tempel i Agrigento

I Agrigento finns flera intressanta antika tempel, som är upptagna på Unescos världsarvslista. Det kan vara bra att vara uppmärksam på den turistbusiness runt om som gör att man lätt råkar betala för mycket. (2015)

Syrakusa. Siciliens 9 bästa resmål top 3!

5. Syrakusa

Syrakusa är en vacker och historiskt intressant stad. Här finns lämningar från de gamla grekerna och från Romartiden blandat med imponerande byggnader från 1600- och 1700-talen. Staden är upptagen på Unescos världsarvslista. (2015)

Noto. Siciliens 9 bästa resmål top 3!

6. Noto

Trots att Noto är en liten stad är den imponerande. Nästan varje hus är speciellt, för att inte tala om balkongerna. Även denna stad är upptagen på Unescos världsarvslista. (2015)

Resa till Sicilien - Marina di Ragusa

7. Marina di Ragusa

Marina di Ragusa är en liten semesterort söder om Ragusa, dit många Ragusabor söker sig om sommaren. Här finns en strand (mycket folk!) på sommaren,  många uteserveringar och tillfälliga stånd med krimskrams. (2015)

Läs mer

Helena Bergström, resebloggen FREEDOMtravel

Info och fakta

 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Något billigare än Sverige
 • Språk? Italienska och sicilianska (en del pratar engelska)
 • Se upp med? Siciliens maffia är beryktad, men det är ingenting som man märker av som turist. Möjligtvis kan man märka sånt som att sophanteringen inte fungerar på vissa delar av ön.
 • Tänka på? Man äter på samma sätt som i Italien, det vill säga att det finns primi piatti (pasta, risotto etc.) och secondi piatti (kött, fisk etc.) samt att tillbehör som potatis och grönsaker beställs separat.

3 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. 4000mil säger:

  Oj vilken bra sammanställning!
  Ska komma ihåg den om/när det blir aktuellt att åka till Sicilien.
  /Gunilla

 2. Anita Malta säger:

  Tänk att jag bor så nära och ändå inte varit på Sicilien sen vi kom hit till Malta för snart 16 år sen. Med bilfärja tar det bara 90 minuter men av någon orsak vill maken inte dit. Ska nog försöka övertala honom igen och visa din fina presentation 😀

 3. admin säger:

  4000 mil, roligt att du gillar sammanställningen! Förhoppningen är att våra sidor om olika länder m.m. Ska vara användbara 🙂

  Anita Malta, jamen ni som har så nära måste ju verkligen åka dit! Det finns mycket fint att se på Sicilien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.