Meny Stäng

Färja Sardinien-Sicilien – natt under bar himmel

Annons

I lördags kväll tog vi färja Sardinien – Sicilien, från Cagliari på Sardinien till Palermo på Sicilien. Färjan tar 12 timmar och går 1-2 gånger/vecka, beroende på säsong. Vi betalade ca 2500 kr för två vuxna och en husbil, utan hytt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Eftersom färjan gick på natten hade det varit skönt med en sovplats, men ALLA sovalternativ (hytt, säng, fåtölj) var fullbokade så det var bara att bita i det sura äpplet. Vi packade varsin kudde och varsin filt och sov på bänkarna på däck, direkt under stjärnhimlen.

Färja Sardinien – Sicilien och en natt på däck

Vi tyckte att vi var lite smarta som packade kudde och filt, men de flesta andra däckresenärer var ännu mer rutinerade. När kvällen kom packades det upp tältsängar, liggunderlag och sovsäckar. En pappa blåste upp en enorm luftmadrass i baren utan att skämmas. Sedan sov folk överallt: i restaurangen, i baren, i korridorerna, på däck …

Färja - Sardinien-Sicilien
Erfarna slår upp tält, haha!
Vi vinkar adjö till Cagliari och Sardinien
Vi vinkar adjö till Cagliari och Sardinien
Färja Sardinien-Sicilien
Färja Sardinien – Sicilien, många av bilarna utomhus (!) på däck – inte FREEDOM dock…

Vilken natt!

Trots fruktansvärt äcklig mat (halvkall uppslevad spagetti med små konstiga bläckfiskbitar) gick färjeresan bättre än väntat. Vi letade runt och hittade platser, nej, tom golvyta i korridorerna för där låg även andra. De som inte låg redan hade ställt sina påsar eller ryggsäckar för att visa att det är upptaget.

Efter ett tag kom någon fartygspersonal och skrämde iväg oss, så vi tog oss upp på däck istället med filtar och kuddar. Vi lade oss på de här vita bänkarna och sov i de ljuva sommarvindarna på typ 25+ grader. Helt plötsligt gick solen upp och blottade ett vackert Palermo i morgonljuset. Helt fantastiskt att få vakna på det här sättet med solen i ögonen. Nu har vi kommit till Sicilien!

Jag är nyvaken efter en natt under stjärnorna på däck
Jag är nyvaken efter en natt på däck under stjärnorna
Färja Sardinien - sicilien
Vilken start på dagen…WOW!
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev