Meny Stäng

Bo i campingstuga på semestern

Annons

Camping är väldigt populärt i Sydeuropa och det finns campingar precis överallt. Men det är inte husbil och husvagn som är mest populärt – på många campingar består de största ytorna av stugor och tält. Du kan alltså mycket väl campa även om du inte har en husbil eller husvagn!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Populärt med stugor i Sydeuropa

Vi ser massor av familjer, och kompisgäng för den delen, som bor i stugor på campingarna. Och vi tänker: Varför åker inte fler svenskar ner till södra Europa och bor i stuga på camping? Många campingar ligger precis vid stranden och om man önskar så finns det ju campingar med pool, bar, restaurang, butik, barnaktiviteter, uthyrning av båtar och så vidare.

När man bor i en stuga har man ett eget kök och genom att laga egen mat kan det bli betydligt billigare att semestra. En idé kan vara att leta upp en billig flygresa, hyra en bil och resa runt och bo på några olika campingar.

Stranden vid camping Le Dune
Campingar ligger ofta nära stränder – detta är stranden vid camping Le Dune, Sardinien

Priser för campingstugor

Vad kostar det att hyra en stuga på en camping då? Det varierar förstås beroende på läge och klass på campingen. Vi har kollat vad det kostar på just den här campingen (Camping Le Dune vid Costa del Rei på Sardinien) för att ge ett prisexempel.

Detta känns som en ganska ”vanlig” camping med fint läge precis intill en vacker strand, pool, pizzeria, bar med fri wifi och butik – fint utan att vara överdrivet lyxigt. Här kan man under juli månad exempelvis hyra en stuga för 3 personer för 70 euro/dygn eller en stuga ”Comfort” för 4 personer för 120 euro/dygn. Skulle du kunna tänka dig att bo i campingstuga under din semester?

Poolen på camping Le Dune
På många campingar finns pool, som här vid Le Dune

Prenumerera på vårt nyhetsbrev