Meny Stäng

Costa del Rei – strand på Sardiniens östkust

Annons

Nu har vi tagit oss till Costa del Rei på Sardiniens sydöstra kust. Vi blev tvungna att ”fly” från det heta Cagliari, där vi stod parkerade mitt i solen utan möjlighet till skugga eller bad. Vi har tagit in på camping Le Dune, där vi fått en relativt skuggig plats.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vägen från Cagliari

Vägen från Cagliari till Costa del Rei var bergig och emellanåt spännande, med fantastisk utsikt. Längs vägen dök också upp många fina badplatser.

Vägen från Cagliari till Costa del Rei var "lite" bergig
Vägen från Cagliari till Costa del Rei var ”lite” bergig
Italien, Sardinien
Det dyker upp badplatser överallt. Stanna några timmar och ett dopp.

Framme på Camping Le Dune i Costa del Rei

Nu är vi framme på Camping Le Dune i Costa del Rei. Här kan vi fälla ut markisen, plocka ut utemöblerna och ta ett dopp i havet … allt det där som behövs för att överleva 35 graders hetta! 30 euro/dygn är lite över vår budget, men ganska ok på en camping i högsäsong – och just nu värt varenda krona!

Camping Le Dune i Costa del Rei
På camping Le Dune står husbilarna nära vattnet

En iakttagelse från campingarna på Sardinien

På varje camping finns många barnfamiljer, men också stora gäng med ungdomar i 15-17 -årsåldern. Ungdomarna solar och badar, spelar olika bollsporter, sitter i grupper och snackar och grillar. Vi tror att de bor i stugor på campingarna, men vet inte om det handlar om lägerverksamhet, kollon … vad? Det verkar i alla fall finnas mycket organiserad sommaraktivitet för ungdomarna. Mer än i Sverige tror vi?

Costa del Rei
I omgivningarna ryms både natur med flamingos och en populär badstrand

Stranden vid Costa del Rei

Stranden här i Costa del Rei är lång och härlig. Kanske skulle vi hänga där mer, om det inte var för att det faktiskt är för varmt. Visst kan det vara skönt med ett svalkande dopp, men därefter föredrar vi att hänga vid skuggan vid vår husbil …Vi kommer inte att klaga och vi har haft blå himmel i tre månader nu utan en regndroppe. Det är helt fantastiskt som vi har på vår ettårsresa och pilla naveln varje morgon och tänka att det är lördag varje dag. Underbart!

Costa del Rei
Med utsikt mot den mer befolkade delen av stranden
Peter spanar - stranden är full av både barnfamiljer och ungdomsgäng
Peter spanar – stranden är full av både barnfamiljer och ungdomsgäng
Stranden vid Costa del Rei, Sardinien
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev