Resa till Sardinien? Resan går från norr till söder genom Sardiniens bästa resmål. Tycker du om idylliska små sandstränder, härliga båtutflykter och kristallklart vatten? Här kommer våra bästa restips om Sardinien! Är du med? Nu åker vi!

Varför resa till Sardinien?

09 januari 2019

Vackra stränder

Det finns gott om paradisstränder med fin sand och kristallklart vatten.

09 januari 2019
09 januari 2018

Båtturer

 Överallt finns möjlighet att hänga med på olika båtturer eller kanske hyra båt själv.

09 januari 2018
09 januari 2017

Grottor

 På flera håll finns fina grottor med stalagtiter och stalagmiter som man kan besöka, ofta med båt.

09 januari 2017
09 januari 2016

Grön natur

Naturen är grön och vacker, och känns omväxlande med alla berg.

09 januari 2016
09 januari 2015

Trevliga städer

Många städer är relativt små och känns trevliga med gott om uteserveringar.

09 januari 2015
La Maddalena

1. Ön La Maddalena

La Maddalena är en vild och vacker ö på norra sidan av Sardinien, och även namnet på öns största (och väldigt charmiga) stad. På ön finns gott om fina sandstränder samt ett fåtal campingar. (2015)

Alghero

2. Alghero

Alghero är en fin, men ganska turistig, stad med en gammal stadsdel och en stor småbåtshamn. Härifrån kan man ta olika båtturer, bland annat till grottan Grotta di Nettuno. (2015)

Grotta di nettuno

3. Neptunus grottor

Grotta di Nettuno (Neptunos grottor) ligger strax norr om Alghero i den 300 meter höga klippan Capo Caccia. Här finns stora salar med stalagtiter och stalagmiter. (2015)

Bosa

4. Västkusten mellan Alghero och Bosa

På västkusten mellan Alghero och Bosa finns fina vägar som slingrar längs kusten. Vi hittade också en fin naturcamping för husbilar precis vid stranden. (2015)

Restips om Sardinien

5. Cala Gonone

Cala Gonone ligger vackert och dramatiskt i en bukt på Sardiniens östkust som kantas av höga branta berg. En längre strand kan nås från land, och för att nå de övriga (ännu vackrare!) krävs båt. (2015)

Costa del Rei

6. Costa del rei

Costa del Rei, på den södra ostkusten, är en vacker kust med fina stränder. Man kan parkera vid stränderna med bil eller ta in på camping Le Dune. (2015)

Cagliari

7. Cagliari

Cagliari är Sardiniens huvudstad, och naturligtvis värd ett besök under din resa till Sardinien! Här finns gott om restauranger och butiker för shopping. Härifrån går också färjor, till bland annat Sicilien. (2015)

Porto Pino

8. Porto Pino

I Porto Pino, långt söderut på västkusten, finns flera långa fina sandstränder med kristallklart vatten och fin botten. Här finns också en stor camping. (2015)

Läs mer

Peter Bergström, resebloggen FREEDOMtravel

Info och fakta

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Något billigare än Sverige
  • Språk? Sardiska, italienska och katalanska (i Alghero)
  • Se upp med? Trafiken vid infarten till de större städerna kan möjligtvis vara lite tät.
  • Tänka på? Man äter på samma sätt som i Italien, det vill säga att det finns primi piatti (pasta, risotto etc.) och secondi piatti (kött, fisk etc.) samt att tillbehör som potatis och grönsaker beställs separat.