Meny Stäng

Camping med extra allt – på Sardinien

Annons

Efter tre dagar i ”internetskugga” på den underbara ön La Maddalena utanför Sardinien (vi bloggade från turistbyrån) ville vi ha en camping med bra WiFi. Vi rullade till Centro Vacanze Isuledda på norra Sardinien, där vi (än så länge) har ACSI-rabatt och betalar 18 euro/dygn.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Två nätter kunde vi stanna till rabatterat pris – sedan blir det högsäsong och rabatten slutar gälla. Vad kostar det då? Jo, 48 euro/dygn! Som ni kanske anar så blir det bara två nätter här – men det gör inget!

Fantastiskt läge

Campingen är enormt stor och har ett fantastiskt läge vid flera små och stora stränder. Men i övrigt? Inte vår typ av camping! Detta är den totala motsatsen till de avslappnade campingar vi gillar där man bara parkerar nånstans i naturen, skakar hand med ägaren och kanske checkar in nån annan dag …

Gympapass och båtturer

På den här campingen vimlar det av personal som alla har vita tenniströjor och kör runt i golfbilar, leder gympapass i vattnet, tar med ungarna på båtturer under intensivt tjoande, kör runt ”tåget” eller parkerar folks husvagnar och båtar med traktor. Incheckning sker med samtliga pass + en massa dokument som ska fyllas i och skrivas under + fula armband som man tvingas bära.

Högljudda shower

Vi fick genast välkomstbroschyrer (på tyska) till restaurangerna och ”beauty centret”. Mataffären har vi inte ens hittat till ännu, men ljudet från den stora scenen kan vi inte undvika att höra – dygnet runt dessa högljudda utrop, skrikande ”underhållningsprat” och underliga musikalmusik (sååå trött på Frankenstein horror show!).

Imorgon rullar vi vidare! Och snart börjar utmaningen: Hur ska vi överleva högsäsongen utan att behöva ta in på såna här campingar (och betala astronomiska summor)?

Vi står fint vid en av campingens stränder
Vi står fint vid en av campingens stränder
Tjo och tjim när campingens ungar ska med på båttur
Tjo och tjim när campingens ungar ska med på båttur
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev