Meny Stäng

Exklusiva Smaragdkusten på Sardinien

Annons

Vi har hört mycket om Smaragdkusten eller “Costa Smeralda” – Sardiniens mest omtalade strandremsa. Här ska sanden vara som vitast och vattnet som klarast, men i första hand kanske man ska associera “smaragd” med besökarnas exklusiva livsstil.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Porto Cervo på Smaragdkusten

Centrum på kustremsan utgörs av staden Porto Cervo, som skapades av prins Karim Aga Khan på 50- och 60-talet och designades av kända arkitekter. Det man framför allt lägger märke till nu, förutom en del coolt designade hotell, är den stora mängden lyxyachter, varav många med helikopterplatta!

Svårt att parkera med husbil

Vi ville gärna ta oss en titt i stan, men det var omöjligt att parkera med en husbil, så vi fick fotografera genom fönstren. Därefter riktade vi in oss på de omtalade stränderna längs Smaragdkusten, men vi blev mycket snopna! Det var dåligt skyltat ner till stränderna och när vi trots allt hittade ner – då var parkering med husbil effektivt undanröjt genom bommar på 2 meters höjd … Smaragkusten lämnar vi åt andra!

Detta är inte en Finlandsfärja utan en lyxyacht - observera helikoptern baktill!
Detta är inte en Finlandsfärja utan en lyxyacht – observera helikoptern baktill!
Även denna lyxyacht har helikopter - kanske standard?
Även denna lyxyacht har helikopter – kanske standard?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev