Meny Stäng

Att få hjälp av bilmekaniker utomlands

Annons

Hur funkar det att få hjälp av bilmekaniker utomlands? Motorlampan i vår husbil lyser i tid och otid. Vi har frågat på flera verkstäder tidigare, men ingen hittar felet. De senaste gångerna vi kört har det dock blivit värre.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Två gånger kunde vi starta motorn, men inte köra framåt. På vägen hit till Cala Gonone började även verktygsikonen lysa, så nu hade vi två lysande lampor på instrumentpanelen. Dags att hitta en mekaniker alltså! Men hur gör man när man är utomlands och inte kan språket?

Närmaste bensinmack

Det är inte första gången vi har problem med motorlampan, men det gör ju inte problemet enklare. Ägaren till ställplatsen Camping Car Palmasera (som pratar engelska) skickade oss till närmaste bensinmack. Där frågade vi ”Mecanico?” och visade bilder på ”motorlampa” på en utriven sida från FIATS instruktionsbok.

Mannen som tankade bilarna funderade lite och vinkade sedan in oss i butiken där han ringde efter en mekaniker. Trots total språkförbistring kunde vi uppge namnet på ställplatsen och bensinmacksmannen förkunnade ”trenta minuti”. Så snällt!!! Och slutsatsen är denna: Det går alltid att kommunicera på något sätt trots att man inte kan varandras språk!

Få hjälp av Bilmekaniker utomlands

Och mycket riktigt, efter 30 minuter svängde mekanikern in på vår ställplats och började diagnosticera problemet. Efter två timmar under motorhuven och en lång provrunda meddelade han (med ställplatsägaren som tolk) att inget allvarligt är fel, men att vi behöver byta olja och oljefilter.

Vi blev skyldiga 45 euro för den snabba insatsen och nu vet vi att vi vågar köra vidare! Till alla som är oroliga för att resa i länder där ni inte kan språket: Det spelar ingen roll, det löser sig alltid!

Hur gör man för att få hjälp av bilmekaniker utomlands?
FREEDOM på ställplatsen i Cala Gonone, Sardinien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev