Meny Stäng

40-årsfirande på Sardinien

Annons

Först ett STORT TACK till alla som skickade Grattis-hälsningar till mig igår! Jag fick verkligen massor av fina hälsningar på bloggen, Facebook, Instagram och email. Jag har läst alla flera gånger och det värmer verkligen! Mina underbara kollegor hade dessutom spelat in en video där de sjöng för mig – men hur fint är inte det!?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi firade min 40-årsdag genom att gå ut och äta på en av alla restauranger längs vattnet här i Cala Gonone. Det blev en riktigt god förrätt (laxsallad med citrusfrukter för mig och chark- och osttallrik för Peter) och en ganska torr (alltför genomstekt) tonfiskfilé till huvudrätt.

Hur som helst så hade vi en fantastiskt fin kväll med utsikt över havet och intensiva samtal med våra supertrevliga bordsgrannar från England! Sååå nöjd med en fin dag och kväll här i det varma och vackra Sardinien!

Helena 40 år
Den här bilden la Peter ut på Facebook och Instagram i natt …

Att äta på restaurang på Sardinien

Här på Sardinien finns inte sådana där prisvärda 3-rätters måltider som man hittar överallt i Spanien och Frankrike (inklusive Korsika). Nu är vi i Italien och det innebär krångliga menyer med antipasti (aptitretare: t.ex. kallskuret, sallad, skaldjur), primo piatto (första rätten: t.ex. soppa, pasta eller risotto), secondo piatto (andra rätten: kött, fisk eller vegetarisk) och dolce (efterrätt).

Till den andra rätten serveras automatiskt inga tillbehör alls, så om man vill ha det måste man beställa in contorno (sidorätt: t.ex. pommes frites eller kokta/grillade grönsaker). Det är inte helt lätt att veta hur man ska kombinera rätterna, och det är absolut inte billigt.

Antipasti och grillad tonfisk

Vi valde varsin antipasti (laxsallad för mig och chark- och osttallrik för Peter) och varsin secondo piatto (grillad tonfisk) samt två contorno (pommes frites och grillade grönsaker) att dela på. Tillsammans med en karaff vitt vin och varsin liten konjak slutade kalaset på 100 euro. Helt ok när man firar födelsedag, men jag förstår varför vi inte går ut och äter på restaurang varje dag!

Peters antipasto var god . men så stor att vi hade kunnat beställa in en och dela!
Peters antipasti var god – men så stor att vi hade kunnat beställa in en och dela!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev