Meny Stäng

Tvärs över Sardinien – camping i Porto Torres

Annons

Idag har vi kört tvärs över Sardinien, från Cala Gonone i öster till en camping i Porto Torres i nordväst. Planen är att härifrån följa västkusten söderut. När vi lämnade Cala Gonone såg vi en hel del riktigt mäktiga berg. Därefter har vägen varit flackare och mindre spännande.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vägarna på Sardinien

På Korsika är vägarna smala och ibland dåliga, men där åker man hela tiden igenom fantastisk och orörd natur. Här på Sardinien är vägarna tvåfiliga och betydligt bredare, men kvaliteten på vägarna är bedrövlig. Och på något sätt är det svårare att överse med alla gupp och gropar när man förväntas köra fort och inte har en massa vidunderlig natur att vila ögonen på …

Berg på Sardinien, strax efter Cala Gonone
Berg på Sardinien, strax efter Cala Gonone

Porto Torres

Nu har vi kommit fram till Porto Torres i nordväst och tagit in på en camping som heter Camping Golfo dell’Asinara. Vi delar campingen (som vi tror är enormt stor) med ett gäng högljudda lägerungdomar, men vi har hittat lugnet ändå. Så fort Peter stannat åker läsplattan fram! Sedan lagade han spagetti med räkor och två sorters musslor. Godare än gårdagens restaurangmiddag faktiskt!

På camping i Porto Torres. Spagetti med räkor och två sorters musslor - Peters mat är bättre än restaurangens igår!
På camping i Porto Torres. Spagetti med räkor och två sorters musslor – Peters mat är bättre än restaurangens igår!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev