Meny Stäng

Upptäcktsfärder på Sardinien

Vi fortsätter att utforska Sardinien! Idag har vi rullat en bit ut på den udde i nordväst där staden Stintino ligger. Här ska finnas fantastiska stränder (vi har bara sett en liten bit ännu) och utanför finns ön “Isola Asinara” (Åsneön), som är nationalpark och där det ska finnas vilda albinoåsnor.

Flagga med fyra avhuggna huvuden

Vi körde bara en liten bit ut på udden innan vi fick syn på massor av “husbilskompisar”. Vi parkerade bredvid dem, har solat och badat på den kritvita stranden och planerar att stå kvar och sova här i natt. Vi passar också på att visa Sardiniens flagga, som ju påminner om Korsikas flagga. Skillnaden är att den inte bara föreställer ett avhugget huvud på en nordafrikansk ledare… utan fyra!

Sanden på Stintino-udden består av kritvitt finkornigt grus
Sanden på Stintino-udden består av kritvitt finkornigt grus
Vi står vid stranden tillsammans med ett gäng andra husbilar
Vi står vid stranden tillsammans med ett gäng andra husbilar
Italien, Sardinien, Stintino

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Tvärs över Sardinien – camping i Porto Torres