Meny Stäng

Färgstarka Cagliari – Sardiniens huvudstad

Annons

Idag har vi sett oss om i Cagliari, som är Sardiniens huvudstad med ca 150 000 invånare (över 400 000 om man räknar hela huvudstadsområdet). Detta är en charmig stad med en gammal stadskärna där man känner historiens vingslag. Just nu är det otroligt hett och vi har ägnat oss åt shopping i butiker med AC, tagit en pastalunch i skuggan och avnjutit en glass inomhus på en glassbar med AC …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Shopping

Vi har gått runt i butikerna här i Cagliari och ägnat oss lite åt shopping. Det var kanske ingen storslagen shopping på gång, men vi har i alla fall hittat några saker som vi verkligen behöver. Vi lyckades bland annat shoppa medicin för Peters onda knä, en ny sladd till min dator (en sladd med ett brott verkar ha varit ett av problemen!) samt gympaskor och ett par shorts till Peter.

Jag provade några sommarklänningar, men allt i storlek large (min storlek i det här landet!) var slut … Å andra sidan gör det inte så mycket. Det viktigaste med shoppingen var kanske att få befinna sig i luftkonditionerade rum en stund!

Cagliari

Några reflektioner från Cagliari

Cagliari är en riktigt mysig och charmig stad. Men vad kan man då specifikt säga om den här staden? Här är några reflektioner från dagen:

  • Man kan shoppa en selfie-pinne i precis varje gathörn
  • Det finns gott om guidade turistgrupper med nummerlappar på bröstet (och guide med samma nummer på en stor skylt) – tror att de kom från ett kryssningsfartyg
  • Badmodet i skyltfönsterna är: gult!

Det har varit jäkligt varmt idag! Runt 35 grader och vi står på en asfaltsparkering för att vänta på färjan imorgon till Sicilien. Vi var tvungna att lämna husbilen och shoppa för att få lite svalka.

Trånga gränder - längst bort skymtas kryssningsfartyget
Trånga gränder – längst bort skymtas ett kryssningsfartyg
Historiens vingslag - blandat med lite mer modern touch
Historiens vingslag – blandat med lite mer modern touch
Vissa hus har varit med ett tag!
Vissa hus har varit med ett tag!
Italien, Sardinien, Cagliari
Cagliari från sjösidan
Italien, Sardinien Cagliari
På väg till Sicilien
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev