Meny Stäng

Smultronställe på Sardinien – camping på västkusten

Annons

Nu har vi hittat ett smultronställe på Sardinien där vi trivs! Så fort vi rullade in igår kände vi att ”Här stannar vi ett tag!”. Vi startade i Alghero på västkusten igår eftermiddag och körde söderut – på fina slingrande vägar längs kusten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Slingrande vägar

Det är vackert att köra längs Sardiniens västkust. Vägarna slingrar sig fram och överallt har man utsikt över det oändliga havet.

Slingrande vägar på Sardiniens västkust med överhäng som hindrar jord och sten att rasa över bilarna
Väg på Sardiniens västkust med överhäng som hindrar jord och sten att rasa över bilarna

Smultronställe på Sardinien

Helt plötsligt dök den här ställplatsen/naturcampingen upp! Mitt bland berg och vild växtlighet (inte ett hus i sikte!) såg vi ett gäng husbilar. Fricampar de?, undrade vi.

Vi hittade en liten grusväg in och vid den stod en ensam man vid en liten träbyggnad som skulle kunna kallas reception. Han var uppenbarligen inte van vid besök från Sverige utan gissade ”Stuttgart” när han såg vårt ”S” på bilen… Stället heter ”Area Camper Attrezzara S’abba Druche”.

Smultronställe på Sardinien. camping strax norr om Bosa
Mysig ställplats/camping strax norr om Bosa

Detta uppskattar vi på en ställplats/camping

Alla gillar förstås olika typer av ställplatser/campingar, men det här är precis ett sånt ställe som tilltalar oss! Här står man mitt i den gröna naturen med havet precis nedanför. Här finns ingen personal och inga bestämda platser – bara en liten gångväg till stranden och en annan till restaurangen intill.

Den som vill ha hög standard skulle säkert klaga på det lilla ruffiga toaletthuset med endast två toaletter och på att mannen vid entrén inte pratar engelska – men vi älskar det här! Vi vet inte ens vad stället heter, men det ligger ca en mil norr om Bosa och man ser husbilarna från vägen. Priset är 20 euro/dygn inkl. el. WiFi har vi via restaurangen (engångskostnad: 2 euro).

Detta uppskattar vi på en ställplats/camping: Vacker och vild natur, nära till strand (alternativt stad/sevärdhet), vatten, möjlighet att tömma/fylla tankar, sophantering, toaletter och duschar, tvättmaskin, elektricitet, WiFi, avslappnad stämning, lågt pris

Detta slipper vi gärna på en ställplats/camping: Enorma områden där personalen måste köra omkring i golfbil, krånglig incheckning med dubbla pass och blanketter med underskrifter, långa informationsbroschyrer med regler, SPA/beautycenter, vattenrutschbanor, lekplatser, högljudda aktiviteter för barn och vuxna, shower på kvällarna, enorma grillplatser anpassade för skolklasser/lägeraktiviteter

Smultronställe på Sardinien
Ett riktigt smultronställe på Sardinien!
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev