Meny Stäng

Födelsedagsfirande på Sardinien

Annons

Födelsedagsfirande på Sardinien. Först ett STORT TACK för alla fina gratulationer som ramlade in på Peters 55-årsdag igår! Vi firade den stora dagen på den lilla mysiga strandrestaurangen här vid S’abba Druche, strax norr om Bosa. Och det blev ännu trevligare än kanske väntat, både god mat och trevliga möten!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Födelsedagsfirande på Sardinien

Förra gången vi åt på restaurang på Sardinien beställde vi Antipasto (aptitretare) + Segundo piatto (andra rätten). Den här gången beställde vi istället Primo piatto (första rätten) + Desert (efterrätt). Det var ett både godare och mer prisvärt alternativ!

Vi åt en riktigt god skaldjursspagetti med två sorters musslor, räkor, krabba och bläckfisk. Till efterrätt provade vi ”Seadas” – ett smarrigt bakverk som innehöll ost och som serverades med glass (kunde även fås med socker, honung eller grädde).

Peter med den goda skaldjurspastan. Födelsedagsfirande på Sardinien
Peter med den goda skaldjurspastan. Vilket mysigt födelsedagsfirande på Sardinien!

Nya bekantskaper

Vi träffade också väldigt många trevliga människor igår! Först träffade vi ett supertrevligt svenskt par från Örebro när vi var på väg till restaurangen. Vi fastnade i samtal utanför deras husbil och dagen till ära bjöd de på varsin nubbe på färöisk (!) sprit.

Efter middagen hamnade vi i samtal med våra trevliga bordsgrannar på restaurangen – ett brittiskt par som bor på Sardinien och deras tyska granne samt en tysk familj med husbil. Vi flyttade ihop våra bord och avslutade inte kvällen förrän restaurangägaren motade ut oss eftersom han ville gå hem …

Vi skålar med en specialitet från Sardinien i glasen - som bordsgrannarna bjudit på!
Vi skålar med Mirto (likör från Sardinien gjord på myrten) – som bordsgrannarna bjudit på!

Hembjudna

Efter många timmar och trevligt sällskap, drinkar och många skratt, så frågade våra nya vänner om vi vill komma hem till dem nästa dag. Har ni hört (Peter) säga nej, ja inte många gånger i livet. Vilken härlig överraskning och det är klart vi åkte.

Ställplatsen/naturcampingen där vi hänger just nu...
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev