Meny Stäng

Båtutflykt till Neptunus grottor – Alghero, Sardinien

Annons

Neptunus grottor, eller Grotta di Nettuno som de heter på italienska, ligger utanför Alghero på Sardinien. Neptunus grottor upptäcktes av fiskare på 1800-talet och grottsystemet är ett av de mest kända på ön. En härlig båttur tog oss dit och det passade väldigt bra i sommarvärmen. Följ med till Neptunus grottor på Sardinien!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Båttur från Alghero

Vi besökte grottorna genom att ta en båttur från Alghero. Eftersom det alltid är trevligt att komma ut på sjön tänkte vi att det var en bra kombination, med båttur och grottbesök i ett. Turen kostade oss 16 euro/person för båtturen och därefter 13 euro/person för inträdet.

Om man inte vill åka båt kan man också ta sig till grottorna genom att köra till den höga klippan Capo Caccia och därefter traska de 656 trappstegen utanpå berget. Vi var där men valde en skön båtfärd i sommarvädret för vem vill gå 656 trappsteg när det finns båt?

I det här berget finns Neptunus grottor - Grotta di Nettuno
I det här berget finns Neptunus grottor – Grotta di Nettuno
Man lägger till med båt (alternativt kör bil och kättrar 656 trappsteg)
Man lägger till med båt (alternativt kör bil och klättrar 656 trappsteg)

Neptunus grottor

Grottsystemet är fantastiskt, med stora salar med enorma stalagmiter och stalagtiter. Man går genom rum efter rum och man kan inte säga annat än att detta är en imponerande grotta. Men man är inte direkt ensam om upplevelsen … inte en lördag i juli i alla fall! Vi traskade hela tiden med folk tätt framför och bakom oss.

Grottan är magnifik!
Neptunus grottor är fascinerande!

Med husbil i Alghero

Om du vill stanna i Alghero med husbil finns förresten många alternativ – både campingar och flera olika ställplatser. Vi parkerade i hamnen, där vi övernattade med ett gäng andra husbilar. Nära att gå till båtturen på morgonen! I Italien tittar man på var italienarna parkerar sina bilar och där ställer man sig. De är väldigt tuffa och vi är väldigt försiktiga och man tar väl seden dit man kommer.

I Alghero stod vi parkerade i hamnen, tillsammans med flera andra husbilar
I Alghero stod vi parkerade i hamnen, tillsammans med flera andra husbilar
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev