Meny Stäng

Porto Pino och en camping på södra Sardinien

Nu har vi tagit oss till Porto Pino, och en camping på södra Sardinien utanför St Anna Arresi. Efter en hel del fricampande hade vi stort behov av service (soptömning, möjlighet att fylla och tömma tankar och så vidare) men under högsäsong eller nästan högsäsong får man se upp så man inte hamnar på campingar med helt hysteriska priser. Camping Sardegna i Porto Pino hade ingen hemsida – vilket jag tyckte verkade lovande ur prissynpunkt.

Sardegna – camping på södra Sardinien

Min tanke om att campingen kunde vara prisvärd stämde bra. På camping Sardegna i Porto Pino kostar det för närvarande 20 euro/dygnet inklusive el. WiFi kostar 1 euro/enhet, vilket är en engångskostnad! Campingen är liten, enkel och inte superfräsch, men här finns allt vi behöver och vi har fått utmärkt bemötande.

Precis intill campingen ligger flera fina sandstränder. Det är mycket folk på stränderna, men vi ser inga stora hotell som förstör utsikten mot bergen. De flesta verkar komma med personbil till de stora parkeringarna.

Italien, Sardinien
Stränder överallt på vägen och skulle vi stanna på alla så skulle vi aldrig komma hem igen.

”It´s always the woman”

Kuriosa: När ägaren hjälpte oss att hitta en plats på campingen var det Peter som följde med och kollade att platsen blev bra. När jag sedan checkade in sa han till mig ”In Italy the woman always choses the place! I don’t know about your country – in Italy it’s always the woman!”.

Camping på södra Sardinien
FREEDOM på camping Sardegna i Porto Pino, Sardinien

Stränder vid camping Sardegna

Campingen ligger alldeles intill en lång räcka med stränder. Detta är kanske inte de finaste stränder vi upplevt på Sardinien, men de duger gott! Sanden är finkornig och nu i hettan är stränderna fulla av färgglada parasoller. Även hundarna har en egen strand här förresten.

Strand vid camping i södra Sardinien
Strand vid camping i södra Sardinien
Platserna i skugga är populära i hettan
Det finns till och med en egen liten strand enbart för hundar och deras hussar och mattar
Det finns till och med en egen liten strand enbart för hundar och deras hussar och mattar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev