Meny Stäng

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit fram till den lilla byn Portixeddu, strax norr om Buggerru. Vägarna slingrar sig fram – ibland längst kusten och ibland högt upp i bergen. Vi har kört förbi åkrar, stränder, höga berg och industriområden, och ibland rakt igenom små charmiga byar (där husbilen knappt får plats på vägarna).

Med start i Bosa

Vi startade resan i Bosa, på den fina husbilscampingen vid vattnet där vi stått i flera dagar. Det var nästan svårt att slita sig härifrån, men äventyret fortsätter ju!

Bosa

Middag med lokala råvaror

Efter vår lilla utflykt till byn Scano di Montiferro kom vi hem med färska och lokala råvaror på Sardinien. Från våra nya vänners odlingslott hade vi med oss zucchini, sallad och spenat, och från slaktaren hade vi med oss färsk salsiccia (italiensk korv).

Tre gånger i veckan kommer leverans av gris från lokala bönder till slaktaren – som sedan styckar och gör korv. Är det inte så det borde gå till överallt egentligen??? Usch vad osugna vi bli på att någonsin köpa fläskkött eller korv i en svensk livsmedelsbutik igen. Och smaken då? Alltså, det går inte att jämföra! Det är såhär kött och grönsaker ska smaka!

Lokala råvaror på sardinien
Middag med lokala råvaror på Sardinien: zucchinigratäng, sallad, oliver, salsiccia och spenat

Ställplats söder om Oristano

Igår övernattade vi på en liten ställplats vid en strand söder om Oristano. Fem euro/dygnet inklusive vatten och möjligheter att tömma tankar får räknas som ett fynd, även om stranden var lite halvtrist (evighetslång utan vacker fond att vila ögonen på – vi vet vi börjar bli bortskämda!).

Peter läser kartan på ställplatsen vid Oristano - fem/euro dygn för övernattning här
Peter läser kartan på ställplatsen vid Oristano – fem euro/dygn för övernattning här
De här "bollarna" finns på många stränder - här vid Oristano var det extra många!
De här ”bollarna” finns på många stränder – här vid Oristano var det extra många!

Idag har vi kommit fram till en desto vackrare strand vid en charmig liten by. Planen är att fricampa här i natt innan vi fortsätter resan söderut.

Italien, Sardinien
På väg söderut
Italien, Sardinien
Stranden i Portixeddu där vi är just nu
Stranden i Portixeddu där vi är just nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev