Meny Stäng

Dit turisterna inte hittar – öde strand på Sardinien

Fördelen med husbil är att man inte är hänvisad till charterresmål eller platser där det finns hotell. Idag startade vi resan söderut från Buggerru, och åkte på svindlande vackra vägar genom bergen, samtidigt som vi många gånger hade imponerande utsikt över havet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela
Buggerru på Sardiniens västkust
Buggerru på Sardiniens södra västkust

Portu Cauli beach

Överallt finns avtagsvägar ner till olika stränder, och det är svårt att veta vilken man ska välja. Vi åkte ner till en strand som heter Portu Cauli beach. Det var vi inte ensamma om, om man säger så! Vi tänkte att ”Hjälp, nu är högsäsongen här!”, men folksamlingen kan också ha berott på att det är söndag. Alla på stranden pratade italienska och många hälsade igenkännande på varandra, så det var nog mest lokala turister…

Bilkön ner till Portu Cauli beach
Bilkö ner till Portu Cauli beach
En jättefin strand, även om det var lite trångt mellan parasollerna.
En jättefin strand, även om det var lite trångt mellan parasollerna

Fricamping

Vi fick för oss att vi ville hitta en strand med lite mindre folk, där vi kanske också skulle kunna fricampa. Vad är då bättre än en pytteliten grusväg med en obetydlig skylt till en ”spaggia” (strand)? Visst tvekade vi inför att köra in med husbilen … men så bestämde vi oss för att ge det en chans!

Vi fick fälla in backspeglarna och smyga ner genom buskaget, men till slut hittade vi ner till en väldigt speciell sandstrand på en lång landtunga. Hit kommer lokalbor för att kitesurfa, fiska, samla vongole-musslor eller kanske sola och bada. Här behöver vi inte trängas… och i natt blir vi nog ensamma mitt i naturen!

Vägen till stranden - den mötande bilen har kört åt sidan så vi kan komma fram...
Vägen till stranden – den mötande bilen har kört åt sidan så vi kan komma fram…
Stranden vid Punta S'Alida på Sardinien
Ingen trängsel på stranden vid Punta S’Alida på Sardinien
Fricamping för Freedom i natt - lite grenar hänger kvar i markisen efter turen genom buskagen...
Fricamping för Freedom i natt – lite grenar hänger kvar i markisen efter turen genom buskagen…
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev