Meny Stäng

Antipasti – och om att äta i värmen

Annons

Vi är inte lika imponerade av italiensk mat som många andra verkar vara (allvarligt, pizza och pasta är ju mest … deg?), men några saker är de riktigt bra på. Sånt som oliver, tomater och lufttorkad skinka smakar fantastiskt här, och alla de här godsakerna passar att äta som ”antipasti”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är antipasti?

Antipasti är det där småplocket som gärna serveras före middagen i Italien. Antipastin kan bestå av alla möjliga olika kalla saker såsom charkuterier, ostar, skaldjur, bröd, röror, små sallader, oliver, färska och inlagda grönsaker o.s.v.

Vill inte laga mat i värmen …

Och så kommer vi till det här med att äta i värmen … Vi tappar inte aptiten, men det är jobbigt att äta varm mat – för att inte tala om att laga varmt mat i en kokhet husbil!

Ett tag provade vi att starta med en liten lätt antipasti vid 18-tiden och sedan laga middag vid 20:30-tiden (när det förhoppningsvis är lite svalare). Men det funkade inte riktigt. Efter antipastin var vi inte tillräckligt hungriga – och det svalnar ju knappt!!!

Nu äter vi istället en förstärkt antipasti på kvällarna – det vill säga en slags crossover mellan italiensk antipasti och svenskt smörgåsbord. Det funkar för tillfället!

Crossover mellan italiensk antipasti och svenskt smörgåsbord - i husbilen igr
Crossover mellan italiensk antipasti och svenskt smörgåsbord – i husbilen igår

Prenumerera på vårt nyhetsbrev