Meny Stäng

Fricamping på Sardinien, La Maddalena

Annons

Den sista natten på ön La Maddalena, blev det fricamping på Sardinien. Den huvudsakliga anledningen var ekonomisk. (Vi har budgeterat 20 euro/natt under vår Euoparesa och nu när vi närmar oss högsäsong kostar de flesta campingar mer.) När vi väl stod där, och såg solen sjunka mot horisonten från vår dörr, insåg vi att det finns så många fler anledningar att fricampa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vackra stränder

Stränderna på La Maddalena är sagolika. När man kör längs kusten tittar man ner på den ena stranden efter den andra, och varje gång man tror att man sett den vackraste dyker det upp en som är ännu vackrare. Sanden är kritvit, stenarna är runda och havet är turkost. Bäst av allt är ändå dessa hemlighetsfulla former. De små bukterna gör att det alltid finns ett litet hörn där man kan njuta av känslan att vara ensam med havet.

La Maddalena
En gång ner till en av La Maddalenas stränder
Strand La Maddalena
Bakom stenarna skymtar stranden
La Maddalena Sardinien
Vilka badstränder!

Fricamping på Sardinien

Vi var fem husbilar som fricampade på en liten sandig parkeringsplats vid stranden. Solen färgade strandrågen (eller vad det nu var för något) brandgul och musik från någon strandbar svepte fram och tillbaka med vindarna. Långsamt sänkte sig mörkret, och vi kände oss trygga där på stranden, bland de andra husbilarna. Om man är lite feg att fricampa och orolig för regler, så ställ dig bredvid en italienare för de vet eller är mycket tuffare än oss.

Fin plats att fricampa på - bredvid oss är stigen till stranden
Fin plats att fricampa på – bredvid oss är stigen till stranden
Fricamping på sardinien
Vi hade sällskap av fler husbilar

Middag med lokal fisk

Vi tillagade en okänd fisk från en av fiskaffärerna i La Maddalena och drack bubbligt vitt vin från LG Market för 18 kr flaskan. Sedan tystnaden, mörkret och de försiktiga vindarna som gungade vår husbil godnatt. Vi kommer definitivt att fricampa igen – och inte enbart för de ekonomiska fördelarna!

Vår middagsfirre ser nästan arg ut - men var god!
Vår middagsfirre ser nästan arg ut – men var god!
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev