Meny Stäng

Färja Korsika-Sardinien – snabbt och smidigt

Annons

Färja Korsika-Sardinien, hur funkar det? Bra enligt vår erfarenhet. Färjor går från Bonifacio på södra Korsika till Santa Teresa på norra Sardinien. Det tar 50 minuter med färja Korsika-Sardinien och är smidigt för fortsatt resa med husbilen. Färjorna går väldigt ofta och vi var där 45 minuter innan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Färja Korsika-Sardinien

Färjan, som går från Bonifacio på Korsika till Santa Teresa på Sardinien är den kortaste vägen mellan Korsika och Sardinien. Resan tar faktiskt bara 50 minuter. Färjan går fyra gånger per dag just nu och nu under mellansäsong (juni) behöver man inte boka i förväg, utan det är bara att köra ner till färjeläget i lite god tid och köpa biljett. Om det däremot är högsäsong (juli – september) kan det vara bra att boka biljetten lite i förväg.

För två vuxna och en husbil fick vi betala ca 1300 kr. Under hela resan stod vi på däck och fotograferade och njöt av utsikten. Sedan var det dags att angöra ett nytt land! Från Frankrike till Italien …

Det är svårt att lämna Korsika som har bjudit på så mycket känslor om vad som är vackert. Man får en annan tanke på vad vackert innebär och det är på många olika sätt. Att uppleva det naturligt vackra som fortfarande finns på ön Korsika är svårt att förklara, och det finns inte på fastlandet runt Europa.

Bonifacio
Hamnen eller viken in i Bonifacio
Färja Korsika - Sardinien
Färjan i hamn i Bonifacio, Korsika
Yachten "Black Legend" svischar förbi...
Yachten ”Black Legend” svischar förbi…
Vi vinkar adjö till Korsika
Vi vinkar adjö till Korsika, färja Korsika – Sardinien

Framme på Sardinien

Nu har vi kommit till Sardinien och gårdagen var en väldigt spännande och intensiv dag. Vi fortsatte vidare från färjeläget i Santa Teresa och vi kan avslöja att vi bland annat reste med ytterligare en färja … Kan du möjligtvis gissa vart? Vi berättar mer snart!

Peter på färjan
Det här är livet och resan fortsätter. Färja Korsika-Sardinien
Vackra klippor
Vackra klippformationer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev