Meny Stäng

Sete i Frankrike – upplev Frankrikes lilla Venedig

Annons

Välkommen till Sete i Frankrike! Sete ligger på en smal landtunga vid den franska Medelhavskusten, strax söder om Montpellier. Denna hamnstad är full av kanaler, båtar och uteserveringar, och påminner nästan om ett litet Venedig.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi gick och gick …

Vi parkerade av misstag lite för långt från stadskärnan i Sete, och fick promenera en bra bit. Först gick vi förbi flera fina stränder i stadens utkant. Därefter såg vi en stor båthamn med kranar, som inte såg överdrivet inbjudande ut. Vi började bli missmodiga. Var vi verkligen på rätt väg? Skulle vi verkligen hitta den här trevliga och charmiga lilla staden som folk berättat för oss om?

Sete Frankrike
Fina stränder strax utanför Sète
Hamnen i Sete
Hamnen i Sete

Sete i Frankrike – en charmig stad

När vi till slut kom in i staden överraskades vi av ett riktigt charmigt litet samhälle runt en bred kanal. Kanalen och allt vatten gjorde nästan att staden påminde lite om Venedig. Överallt trängdes fiskebåtar, lastfartyg och passagerarbåtar, och längs vattnet låg fiskrestaurangerna vägg i vägg.

När man gick upp mellan husen fanns det också gott om små butiker. Det här en trevlig och rolig stad att befinna sig i och vill man shoppa utan att det är för dyrt, så är Sete en perfekt plats. Vi ville stanna längre men resan måste gå vidare.

Kanaler i Sete i Frankrike
Charmig stadskärna med kanal och båtar

Nya smakupplevelser

Vi valde en restaurang på måfå och beställde en 3-rätters lunch för 15 euro. Till förrätt fick vi blandade skaldjur, till huvudrätt fick vi stekt haj med sås och pommes frites och till efterrätt bjöds vi på creme brulée.

Måltiden inkluderade 3 helt nya smakupplevelser för oss: råa (!) musslor, havssniglar och stekt haj. Allt var riktigt gott även om jag (Helena) tyckte att havssniglarna såg lite läskiga ut … Vi måste säga att vi tycker att man nästan alltid får bra och kreativ mat i Frankrike.

Lunch i Sete
Förrätten under dagens lunch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev