Meny Stäng

Palavas les Flots i Frankrike – bland kanaler och båtar

Annons

Palavas Les Flots ligger på en liten landtunga utanför Montpellier i Frankrike. Det här är en charmig liten ort med båtar, kanaler, uteserveringar och en linbana. Det känns som lilla Venedig och hur många har missat en sådan här pärla i Frankrike? Följ med till Palavas Les Flots med bilder och berättelse!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fiske och turism

Palavas les Flots ligger på en smal landtunga med vatten på båda sidor, så det är inte konstigt att både fiske och turism spelar en stor roll här. Fiskebåtarna trängs med turistbåtarna och längs vattnet ligger gott om restauranger som serverar färsk fisk och musslor, som nyligen tagits upp ur havet. Här ligger också gott om glassbarer och affärer som säljer sommarklänningar, badkläder och badleksaker.

Linbana över kanalen

Vi har haft helt fantastiskt sommarväder idag med sol och runt 25 grader, så det har varit en väldigt trevlig dag. Vi har strosat fram och tillbaka längs kajerna och tittat på båtar, och på den väldigt speciella linbanan som finns här. Inte kunde vi låta bli att shoppa varsitt badlakan heller. Kolla på bilden så förstår du varför!

Palavas les flots
Linbana i Palavas les Flots
Handduk husbil
Helt rätt badlakan för oss, eller hur!?

Varför fundera?

När vi hittade de här badlakanen så gick vi förbi och pratade om det länge längst med kanalerna. Behöver vi de där? Är det onödigt? Hur dum kan man vara? Vi köpte FREEDOMbadlakanen och det ångrar vi inte.

Ställplats i Palavas les Flots

I natt står vi på en stor ställplats för husbilar här i Palavas les Flots, som vi fått tips om. Ställplatsen ligger fint vid en småbåtshamn med bekvämt gångavstånd till centrum och det finns bra service. Priset är ca 14 euro/natt utan el och ca 17 euro/natt med el, så det är i och för sig ungefär lika dyrt som en ACSI-camping (som brukar kosta 16 euro/dygn). Imorgon rullar vi mot Arles!

Palavas les flots ställplats
Husbilar och båtar bredvid varandra på ställplatsen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev