Meny Stäng

Carcassonne i Frankrike – en befäst medeltidsstad

Annons

Carcassonne i Frankrike är en befäst medeltidsstad i regionen Languedoc-Roussillon. När man kliver in bland de höga murarna och blickar upp mot spetsiga tornen känns det lite som att äntrar en fantasy-berättelse. Den befästa staden, Cité de Carcassonne, är upptagen på Unescos världsarvslista och besöks varje år av runt tre miljoner turister.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Medeltidsstad med fästning från Romartiden

Fästningen började byggas redan på romartiden, ca 500 år före Kristus och under Medeltiden uppfördes många nya byggnader. På 1800-talet beslutade Frankrikes regering att allt skulle rivas, men efter starka protester blev det renovering istället. Detta gör att vissa delar (till exempel de speciella taken) inte är original, men det gör inte byggnaderna mindre intressanta.

När man går in genom porten idag känns det som att kastas långt tillbaka i historien. De trånga kullerstensbelagda gränderna är branta och här och där stöter man på brunnar och andra detaljer som påminner om hur livet kan ha varit förr.

Carcassonne gränder
Kyrka Carcassonne

Restauranger och butiker

Idag är staden full av små restauranger, creperior och butiker, som alla ligger charmigt i den medeltida miljön. Här hittar du allt från godis till skor och prydnadssaker. Själva ramlade vi in i en liten smyckesbutik med snygga ringar för män. Och ja, en ring fick följa med hem!Han har vanligtvis för stora fingrar för alla ringar, men här var utbudet lite större. Dessutom var ringen riktigt snygg!

Vad vi gillar Carcassonne – medeltidsborgen? En häftig stad som definitivt är värd ett besök! Om du kommer med bil eller husbil finns stora parkeringar strax utanför, och från parkeringen är det sedan enkelt att promenera fram till ingången.

Carcassonne Frankrike
Godisbutik

Carcassonne i Frankrike

Här har man hittat bofästningar 3500 före Kristus och det här var en viktig handelsstation under antikens tider. En enormt stor och vacker kyrkogård finns också här som jag tycker att man ska se innan man lämnar. Vi är nu väldigt nära Spanien och det här var sista utposten under många år för handel.

Carcassonne i Frankrike - en befäst medeltidsstad
Carcassonne

Prenumerera på vårt nyhetsbrev