Meny Stäng

Cap d’Agde – Största nakenstaden i Frankrike

Annons

Cap d’Agde – nakenstaden i Frankrike! Den franska staden Cap d’Agde ligger vid Medelhavet och är Europas största nakenstad.  Här hittar du både ett stort campingområde och ett enormt hotellkomplex. Bada naken, handla naken i mataffären, gå på banken naken … ja, vara naken överallt. Följ med till Cap d’Agde – nakenstaden i Frankrike! Om du vågar?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inlägget uppdaterat 2019

Cap d’Agde

Till att börja med kanske man ska säga att Cap d’Agde är mer än den del som är “nakenstad”. Det finns alltså en stor “vanlig” del, där folk går runt i butiker och restauranger fullt påklädda. Det här är en trevlig stad, med båthamn, uteserveringar och glassbarer. Här finns också två separata öar, nöjesfält och casinon.

Varför finns det en nakenstad här då? Ja, nakenbad och naturism har en lång historia i Frankrike. På just den här platsen odlade familjen Oltra oliver en gång i tiden. Vid tiden efter andra världskriget kom många till stränderna här för att nakenbada. Bröderna Oltra bestämde sig för att organisera turismen, och sedan blev det bara större och större …

Från början handlade det mest om att vissa ville sola och bada utan kläder, men med tiden har det också vuxit fram en industri med sexklubbar och butiker som säljer sexiga kläder.

Cap d'Agde
Den “vanliga” delen av Cap d’Agde
Cap d'Agde båthamn
Fin båthamn

Nakenstaden i Frankrike

Sedan måste man förstås berätta om nakenstaden! Vi måste säga att det här är ett speciellt ställe. Hela området är inhägnat och för att komma in krävs pass och passerkort och jag vet inte allt. Man måste registrera sig vid en entré, och för oss tog det ett litet tag innan allt var klart och vi kunde rulla med vår husbil fram till campingen.

Eftersom den här delen av Cap d’Agde är en naturiststad är kläder frivilliga inte bara på campingen och på stranden, utan även på banken och i affären. Det vanliga är att folk går nakna precis överallt, och man blir nog mer uttittad om man har kläder än om man inte har kläder. Även om en del har kläder just nu (på grund av temperaturen) råder fotoförbud i stan, så du får nöja dig med lite diskreta “runt om”-bilder.

Camping Oltra Cap d'Agde
Peter i solstolen på campingen i Cap d’Agde

Människorna i Cap d’Agde

På 90-talet började allt fler swingers få upp ögonen för Cap d’Agde, och det blev en krock mellan dem som reste hit för en lugn naturistsemester och för dem som kom hit för sexuella äventyr.  Idag kommer 40 – 50 000 människor hit varje sommar, och även om de både “grupperna” samsas om utrymmet är det tydligt att mycket handlar om sex.

Cap d’Agde

Mitt i staden ligger de stora 4-vånings hotellkomplexet “Heliopolis” som två u mot varandra. Här finns en shoppinggalleria, tennisbanor, pooler och barer. Det finns gott om fetishbutiker och butiker som är inriktade på sexiga kläder. Vill man prova finns det oftast inga provrum, men å andra sidan är man troligtvis naken redan från början … När vi går förbi en butik står en tjej i endast högklackat och provar en topp. När vi går vidare för att ta en öl på en bar i stan solar och badar bargästerna nakna i poolen.

Stränderna

Längs med hela kusten i Cap d’Agde ligger långa fina sandstränder. För sol och bad här är det naturligtvis naket som gäller. Som vi förstått det är stranden också inofficiellt uppdelad i olika “avdelningar”. Om man kommer som barnfamilj bör man troligtvis hålla sig i avdelningen för barnfamiljer.

Cap d'Agde Frankrike

På andra delar av stränderna kan det försiggå mer vuxna “aktiviteter”, och även om man är intresserad av detta kan det vara bra att veta vilken del av stranden som är till för de med heterosexuella respektive homosexuella preferenser. Detta har vi bara fått berättat dock. Just nu är stränderna ganska öde som du kan se.

Cap d'Agde
Just nu är stränderna tomma eftersom det är april och lite kyligt

Restauranger och nattklubbar

Det finns en hel del restauranger och nattklubbar i Cap d’Agde, för alla smaker om man säger så. Det gemensamma är att det verkar som att man ofta tar på sig lite mer än vad man haft på dagen. Syftet med kläderna är väl knappast att skyla dock. Man kan få se väldigt många vågade outfits här vill vi lova! 

Det finns en hel drös av nattklubbar och Glamour är kanske den allra mest heta, och de flesta gästerna här är i åldrarna upp till runt 50 år. Andra klubbar kan vara inriktade mot äldre, eller en gaypublik.

Från Cap d’Agde

Vad händer här?

På nattklubbarna finns förstås barer, musik och dansgolv, men det som är speciellt i Cap d’Agde är att det också verkar vara fritt att ha sex på flera av klubbarna. Glamours ovanvåning är som vilken nattklubb som helst (om man bortser från att många är väldigt lättklädda), men om man vågar sig ner för trappan möts man av en hel undervåning fylld av små bås och sängar, där det verkar vara fritt fram att roa sig. Klubben är i första hand inriktad mot par, och välkomnar också singeltjejer till ett humant pris. Singelkillar får däremot betala en rejäl avgift om de vill komma in …

Nattklubben Glamour i Cap d'Agde. Nakenstaden i Frankrike.
Nattklubben Glamour i Cap d’Agde

Camping Oltra – naturistcamping i nakenstad

Inuti nakenstaden i Cap d’Agde ligger en enorm naturistcamping som heter Oltra. Campingen ligger på bekvämt promenadavstånd in till nakenstadens centrum och man kan också gå rakt ner till stranden. På campingen går alla vanligtvis helt nakna även om det just nu, i april månad, krävs kläder emellanåt.

Cap d'Agde

Med lite tur kan man sola någon timme på eftermiddagen, men resten av dygnet är det kläder (och jacka!) som gäller för de flesta. Vi har fått en stor fin campingtomt och smällt upp vårt förtält, så vi planerar att fokusera på träning och skrivande och sånt ett litet tag. Det finns över 2500 campingplatser på campingen och den är enorm.

Camping Oltra - en naturistcamping i en nakenstad. Nakenstaden i Frankrike
Camping Oltra – en naturistcamping i en nakenstad
Cap d'Agde
Stugor på camping Oltra
Cap d'agde
Peter utanför vår husbil på camping Oltra i Cap d’Agde
Tvätt utanför husbil

Att åka hit

Cap d’Agde ingår i regionen Languedoc-Roussillon mellan städerna Montpellier och Narbonne i södra Frankrike. Närmaste flygplats är Beziers och ligger 1,5 mil från Cap d’Agde. Kolla med Mrjet, Ryanair eller Flybe som flyger så fort det blir varmt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev