Meny Stäng

Empuriabrava – exklusivt boende vid vatten

Innan vi lämnade Spanien gjorde vi ett besök i Empuriabrava – den största marinan för boende i hela Europa. Empuriabrava ligger högt upp på den spanska ostkusten, inte långt från gränsen till Frankrike. Området består av 40 km kanaler, och längs dessa ligger det ena exklusiva huset efter det andra.

Lyxboende på tidigare sumpmark

Det exklusiva området i Empuriabrava består av långa vattenvägar och lyxiga villor. En stad som på sätt och vis påminner om Venedig, fast mer modern. De flesta som bor här verkar inte bara äga en stor villa, utan också äga en lyxig yacht. Många har även ett eget “garage” till sin båt, med garageport ner till vattenytan. Inte konstigt att vi såg massor av båtbutiker på vägen!

Empuriabrava Spanien
Båten parkerad utanför huset

Stod klart på 70-talet

Området, som planerades på 60-talet och stod klart på 70-talet, är från början byggt på sumpmark. När man började bygga var området inte attraktivt alls, men utan att överdriva kan man säga att det har förändrats. På sommaren bor det hela 80 000 människor här och redan nu, i april, var det fullt av turister som satt på restaurangerna eller köade för en båttur på kanalerna. Ett otroligt fascinerande ställe som definitivt är värt ett besök om du har vägarna förbi.

Spanien Empuriabrava
Många av stadens gator består av vatten

Att upptäcka Empuriabrava

Vi nöjde oss med att promenera runt på gångvägarna och beskåda vattenvägarna från alla små broar. En annan variant är att hyra båt genom någon av stadens alla båtuthyrningsföretag, och själv navigera runt på vattenvägarna.

Det här är ett enormt vackert sagoland och att det här finns i Europa hade man inte en aning om. Vi behöver komma tillbaka och vara här en vecka för att hinna se allt omkring. Det är inga fattiglappar som bor här och vi har inte ens sett hela stranden i Empriabrava, som vi vet är något alldeles extra. Är du i närheten så är det här sevärt.

Empuriabrava
Empuriabrava Spanien
Spanien Empuriabrava

Läs mer: Resa till Spanien – din guide till Spaniens bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

Helena och Peter, FREEDOMtravel reseblogg