Meny Stäng

Tarragona – bland historia och charmiga kvarter

Annons

Vi kommer snart berätta om påskfirandet här i Tarragona i Spanien, men vi måste först berätta om den här mysiga och intressanta staden! Tarragona ligger ca 10 mil söder om Barcelona och är en stad med lååång historia. På romartiden var detta romarrikets viktigaste stad på den Iberiska halvön, och ruinerna från romartiden kan verkligen ses precis överallt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det historiska Tarragona

Det är ingen tillfällighet att Tarragona står med på Unescos världsarvslista. När man promenerar runt i staden är det omöjligt att missa lämningarna från romartiden. De finns överallt och det är väldigt tydligt att det moderna Tarragona är byggt ovanpå sin antika föregångare.

Tarragona romartid
Den nya staden är byggd ovanpå den gamla

Faktum är att romarrikets kejsare, Augustus, tyckte att Tarragona var en så bedårande vacker stad att han valde att flytta hit från Rom år 26 före Kristus. Romarna utsåg staden till huvudstad för sina besittningar på den iberiska halvön, vilket betyder att en stor del av det som i dag är Spanien styrdes från de ståtliga palatsen i staden. Nu kan man promenera runt och titta på alla lämningar, som bland annat inkluderar en stor amfiteater från 200-talet.

Tarragona amfiteater
Undrar hur folklivet såg ut på 200-talet?
Spanien

En mysig stad

Tarragona är en charmig stad att promenera runt i, och det finns massor av trevliga uteserveringar. När vi bara chansar på restauranger i Spanien blir vi inte alltid nöjda. Tvärtom har vi många gånger hamnat på ganska trista ställen, men för en gångs skull fick vi en riktigt god tre rätters lunch.

Spanien, Tarragona
Spanien
Folkliv i Spanien

Lunch i Tarragona

Till förrätt blev det ångkokta musslor och därefter serverades vi fläskfilé med gorgonzolasås och grillade grönsaker. Måltiden avslutades med en riktigt god cheesecake. För detta fick vi betala 15 euro var. Det är visserligen snäppet dyrare än de trerätters-luncherna som man kan få för nio euro på sina ställen, men det var också väldigt mycket bättre!

Restaurang Tarragona

Camping i Tarragona

Vi bor med vår husbil på en camping i Tarragona som heter Torre de la Mora. Campingen ligger fint vid en sandstrand och man tar sig enkelt in till stan med buss.

Camping Tarragona
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev