Meny Stäng

Inre frid i Sierra de Madrid – Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino

Gästskribent: Miss Lopez

Sierra de Madrid, en fridfull och vacker plats som välkomnar Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino. Efter att ha tillbringat några dagar i hjärtat av denna plats som frivillig kände jag mig inspirerad att dela med mig av den underbara upplevelsen som detta center, som följer den buddhistiska traditionen anpassad för väst, Kadampa, erbjuder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kadampa i Mataelpino

Kadampa i Mataelpino är inte bara en plats för volontärarbete; det är en fristad för de som söker utforska den buddhistiska filosofin på ett autentiskt sätt, anpassat till vår västerländska livsstil. Även om jag först lärde känna Kadampa i Stockholm, Sverige, och specifikt på Odenplan, har boende på detta center i Sierra de Madrid tillåtit mig att upptäcka en ny dimension av buddhistisk praxis.

En koppling till Kadampa Sverige i Odenplan, Stockholm, gör min upplevelse ännu rikare. Jag har haft förmånen att delta i evenemang och volontärarbete på Kadampa i Stockholm och har funnit att samhörigheten och gemenskapen sträcker sig över landsgränserna. Det är hjärtevärmande att veta att jag är en del av en global gemenskap som delar samma strävan efter inre frid och visdom.

Kadampa buddistcenter

Föreläsning om karma

En av höjdpunkterna under min vistelse i Sierra de Madrid var deltagandet i en föreläsning om karma hållen av en buddhistisk lärare i Madrid. Det var fascinerande att fördjupa förståelsen för karma och hur våra handlingar påverkar våra liv. Denna berikande erfarenhet lade en djupare dimension till min koppling med Kadampa-filosofin.

Kadampa buddistcenter

Volontärarbete, retreats och kurser

Centret i Mataelpino erbjuder mycket mer än bara volontärarbete. Från transformerande retreats till inspirerande kurser finns det en mängd olika alternativ för de som vill fördjupa sig ytterligare i buddhistisk praxis. Möjligheten att bo här är också öppen, vilket tillåter en total fördjupning i denna lugna och berikande miljö.

Centret i sig är beläget på en privilegierad plats med spektakulär utsikt över den naturliga omgivningen. Dessutom har det en Café de la Paz, där du kan njuta av läckra kaféer, teer och bakverk med färska och hälsosamma ingredienser. Det vegetariska och veganska utbudet, med glutenfria alternativ, speglar centrets engagemang för hållbarhet och hälsa.

Vad som gör detta ställe ännu mer speciellt är att det drivs av volontärer, vilket understryker dess ideella karaktär och dess fokus på gemenskapen. Om du känner dig inspirerad att bidra och vara en del av denna unika upplevelse är volontärmöjligheten öppen över alla deras center i hela världen. Du kan kontakta dem via deras hemsida kadampa.org

Kadampa buddistcenter

Personlig utveckling

Ur mitt perspektiv har att vara en del av Kadampa i Sierra de Madrid varit mer än en erfarenhet. Det har varit en autentisk resa av personlig utveckling, en fördjupning i det inre lugnet som Sierra de Madrid och Kadampa Buddhistcenter generöst erbjuder för dem som söker en paus från vardagens liv och rörelse.

Så om du någonsin befinner dig i Sierra de Madrid, tveka inte att besöka Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino och låt kopplingen till Kadampa Sverige i Odenplan, Stockholm, fördjupa din upplevelse. Upplev friden, visdomen och anslutningen till dig själv på denna speciella plats av ro. Vi väntar på dig med öppna armar!

Kadampa buddistcenter

Jultid i Sierra de Madrid: en magisk kväll i Mataelpino

Inte långt från Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino ligger den charmiga byn Mataelpino. Under en kväll hade jag förmånen att delta i deras festligt firande av jultiden, och det var en upplevelse utöver det vanliga.

Marknaden som spreds över byns gator var full av färg, dofter och ljud. Stånden erbjöd allt från handgjorda hantverk till läckra lokala delikatesser. Musiken fyllde luften, och folk dansade till glädjefulla toner. En riktig Belén (julkrubba) skapade en magisk atmosfär och förde samman gemenskapen i firandet av denna speciella tid.

WIFI.se

Att utforska Mataelpino under julmarknaden var som att stiga in i en saga. Det var en möjlighet att förstå och uppskatta lokal kultur och traditioner. Att vara omgiven av människor som delade glädjen över säsongen bidrog till att skapa en känsla av samhörighet och gemenskap.

Detta julfirande blev ett komplement till min upplevelse på Kadampa Buddhistcenter. Att förena de andliga och kulturella aspekterna av denna region gav mig en djupare förståelse för dess rikedom och mångfald.

Så om du planerar att besöka Kadampa i Sierra de Madrid, överväg att ta dig tid att utforska de omgivande byarna och delta i deras lokala evenemang. Det kan lägga till en extra dimension till din resa och fördjupa din upplevelse av denna fantastiska plats. 

Välkommen!

Miss Lopez

Följ Miss Lopez här:

Sverige

Miss Lopez

Isabel López är en framstående spansk-svensk entreprenör med utbildning i juridik samt sociologi från Stockholms universitet och omfattande erfarenhet som expert inom influencer-marknadsföring och sociala medier i Sverige. Under de senaste åren har hon byggt en stark karriär inom digital marknadsföring. Sedan 2009 har Isabel spelat en central roll som digital skapare under varumärket @misslopez i sitt eget företag i Sverige. Under sin yrkeskarriär har hon lett, utvecklat och deltagit i många online-marknadsföringsprojekt, med särskild kompetens inom branscher som handel, mode, turism, hälsa, coaching och personlig utveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev