Meny Stäng

Amfiteater i Frankrike – Arles i Provence

I Arles i Provence hittar man ruinerna av en romersk teater. Denna imponerande amfiteater i Frankrike kunde på sin tid ta emot 25 000 besökare. I Arles hittar man också en rad andra historiska minnesmärken, samtidigt som detta är en konstnärsstad fylld av charmiga kvarter och caféer.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Konstnärer i Arles i Provence

Arles är en lugn och charmig stad, och att promenera runt i Gamla stan är som att göra en tidsresa bland gamla hus och snirklande gränder. Vincent van Gogh bodde och verkade här under ett år i slutet av 1800-talet, och många ställen är uppkallade efter den kände konstnären. Än idag verkar staden vara populärt bland konstnärer – vi såg flera bakom sina stafflier under vår vandring genom stan.

Amfiteatern i Frankrike, Arles - Provence

Amfiteatern i Frankrike, från romarnas tid

I staden hittar man också en imponerande amfiteater och ruinerna av en romersk teater. Denna amfiteater i Frankrike är riktigt mäktig och tog en gång i tiden emot runt 25 000 åskådare. Trots att den har varit med om en hel del och tagit lite stryk under sina 2000 år i stadens centrum är den fortfarande väldigt vacker att se.

På Medeltiden tyckte man att amfiteatern kunde användas som fort. Man byggde hus inuti och direkt på (!) väggarna och reste tre höga torn. På 1800-talet genomförde man ett omfattande renoveringsarbete – och sedan kom kriget och förstörde en hel del … Idag används amfiteatern för tjurfäktning.

Mycket att se

Arles i Frankrike är förstås mer än bara amfiteatern, även om det kanske är den man vill se först. Här finns också gravplatser från romartiden, ett palats från Konstantins tid samt vackra kyrkor och portaler. Det finns massor att se här, samtidigt som det är mysigt bara att strosa runt.

Amfiteater i Frankrike, Arles i Provence
Arles

Camping L’Arlesienne

Vi kan rekommendera camping som heter L’Arlesienne, som ligger relativt centralt i Arles. För 16 euro/dygn på lågsäsong (med ACSI-rabatt) ingår pool och fritt snabbt WiFi. Bussen in till centrum går precis utanför, och det är enkelt att ta sig fram och tillbaka till centrum med den.

camping Arles

Prenumerera på vårt nyhetsbrev