Meny Stäng

Magisk ljusshow i grotta – Baux de Provence i Frankrike

Idag kan vi berätta om en helt magisk upplevelse! Vi har sett en ljusshow i en grotta i Baux de Provence i Frankrike. Man har länge brutit kalkblock här för att bygga olika slott, och idag visas fantastiska ljusshower här som kallas “Carrières de Lumières”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att hitta rätt

Vi har fått många fina Frankrike-tips av Monica, som bor i Provence och skriver på bloggen Livet i en sydfransk by. Dessa tips är vi väldigt glada och tacksamma för! Idag ledde ett av alla tips till det vackra Baux de Provence, som ligger ungefär en halvtimme från Arles. Om man kör rätt vill säga. Det gjorde inte vi.

På små vägar

GPS:en lurade omkring oss på en massa småvägar som säkert hade passat jättebra om man haft en moppe. Medan vi kämpade oss förbi alla möten (!) undrade vi om vi skulle hitta rätt … men till slut ändrade sig naturen och fantastiska kalkstensformationer dök upp. Den lilla orten Baux de Provence ser fortfarande ut ungefär som den gjorde på Medeltiden, med renässanshusen huggna direkt ur kalkstensklippan.

Småvägar Frankrike

Ljusshower

I Baux de Provence har man brutit kalkblock för att bygga olika slott. I grottorna, som blivit till när kalkblocken brutits loss, visas nu fantastiska ljusshower som kallas “Carrières de Lumières”. I år visas showen “Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphael – The Giants of the Renaissance” och den kortare showen “Imaginary voyage”, som tar med dig till naturen i Jules Vernes fotspår.

Frankrike

Häftig upplevelse

En helt magisk upplevelse måste vi säga! Golvet och väggarna i grottan ändrar ständigt färg och form. Ena sekunden står du i en mäktig sal med stora tavlor, och i nästa får du följa med när pelare växer upp ur jorden eller se när Leonardo da Vincis teckningar bläddras fram i böcker. Ständigt överraskande och hela tiden till ljudet av klassisk musik. Se detta om du får chansen!

Ljusshow kalkstensgrotta

Baux de Provence

Vi var här i två timmar och det är enormt stort och det du ser här är bara en bråkdel av allt som visas. Det här för hela familjen och det är dessutom en underbar natur runt om, så packa matsäcken och ta en heldag i Baux de Provence.

Svampar ljusshow i Baux de Provence

Prenumerera på vårt nyhetsbrev