Meny Stäng

Dramatiska vägar på västra Korsika

Annons

Vägar på västra Korsika är riktigt dramatiska! På väg (D81) från Calvi till Porto. Alltså, vilka vägar! Vi tyckte att vi körde på dramatiska vägar runt Gorge du Verdon, men det här i Korsika slog rekord. Stupen är inte lika branta, men vägarna är smalare och sämre och häftigare! Följ med om vägar på västra Korsika.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vägar på västra Korsika

Vägarna som går längs kusten på västra Korsika är ganska slitna. Vid kanterna är asfalten ofta trasig och man är inte så sugen på att hamna alltför långt ut när man ligger i ytterfil och kör omkring med ett fordon på 3,5 ton. Peter tyckte att vi skulle lossa säkerhetsbältena så vi skulle kunna hoppa ut snabbt om bilen skulle börja glida utför …

Calanche
Det är fantastiskt vackert att köra här!
Calanche
Utsikten är magisk över Golfe de Porto

Att mötas på vägarna

Det går utmärkt att köra så länge man är ensam på vägarna, men möten … huh! Vid ett tillfälle mötte vi en varubil och för att ta oss förbi fick vi vika in backspeglarna och krypa fram, samtidigt som vi hade ett 400 meter djupt stup bredvid oss.

En annan gång var vägen så smal att vi inte kunde möta en liten FIAT, utan blev tvungna att backa … Det spelar ingen roll för det här var magiskt och måste upplevas. Att köra längs Les Calanches på vägar i västra Korsika kommer jag aldrig att glömma, och Calanche äger.

Vägarna slingrar fram och man kör inte fort
Vägar på västra Korsika som slingrar sig fram
Hela tiden ser man det blå havet vid sidan
Hela tiden ser man det blå havet vid sidan
Det är ingen idé att ha bråttom...
Det är ingen idé att ha bråttom…

Kan man köra med stora husbilar på Korsika?

Vi har fått frågan om man kan köra med större husbilar än vår (som är 7,3 meter lång) här på Korsika. Idag kändes det som att var bil var på gränsen till för stor… Vi mötte mestadels motorcyklar, små personbilar och terrängbilar. MEN vi såg även ytterligare en husbil i vår storlek, en turistbuss (betydligt större än vår bil) och en bil med husvagn. Det går nog att köra med större husbilar, men det kan vara skönt att göra det under lågsäsong då man inte får för mycket möten.

Om man vågar köra på de här vägarna är det absolut värt det! Utsikten är andlöst vacker och man sitter konstant och gapar, fascinerad över vägarna, grönskan, klipporna, havet, stränderna, rovfåglarna… Trots att vi körde timme efter timme såg vi nästan inte ett hus. Och det gäller att ha diseltanken full – för det är glest mellan bensinstationerna!

Vägar på västra Korsika
En bil med husvagn på de slingriga bergsvägarna
Utsikten över kusten är fantastisk
Utsikten över kusten är fantastisk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev