Meny Stäng

Färja Nice – Ile Rousse

Tidigt i morse körde vi genom ett vackert och svagt rosaskimrande Nice. Stranden, som ligger utmed hela staden, kantas av pampiga hus och en lång rad av höga palmer. Den här staden kan säkert vara trevlig att uppleva mer av! Det gjorde i alla fall inte vi, utan vi körde ner till den lilla hamnen med småbåtar. Först trodde vi att det var fel, för där kan väl ändå inte en jättelik bilfärja få plats? Men jodå, den stora färjan som kör mellan Nice och Ile Rousse på Korsika fickparkerades inne i hamnen och vi körde på.

Modern och fräsch färja

Färjan från Corsica Sardinia Ferries kändes relativt modern och fräsch, och den fem timmar långa resan gick mycket lugnt över ett stilla hav. För er som undrar kan vi berätta att priset var ca 2000 kr för två vuxna och en husbil, utan hytt. Och nu är vi alltså på Korsika! Vi har kört genom ett intensivt grönt och bergigt landskap idag, medan vi jagat mataffärer och camping. Nu är vi helt slut efter en lång dag … Vi berättar mer imorgon!

Nice, sett från färjan

Nice, sett från färjan

På väg in mot Korsika

På väg in mot Korsika