Meny Stäng

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika. Tidigt i morse körde vi genom ett vackert och svagt rosaskimrande Nice. Stranden, som ligger utmed hela staden, kantas av pampiga hus och en lång rad av höga palmer. Den här staden kan säkert vara trevlig att uppleva mer av! Det gjorde i alla fall inte vi, utan vi körde ner till den lilla hamnen med småbåtar. Först trodde vi att det var fel, för där kan väl ändå inte en jättelik bilfärja få plats? Men jodå, den stora färjan som kör mellan Nice och Ile Rousse på Korsika fickparkerades inne i hamnen och vi körde på.

Mot Nice och Korsika

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika. Vi hittade ingen ställplats centralt i Nice, så vi valde en prisvärd camping en bit utanför, i Villenueve Loubet. När vi kom dit visade det sig att de inte kan öppna grindarna före sju på morgonen… och då skulle ju vi bli instängda och missa färjan. Istället svängde vi in på en annan camping i närheten (Parc des Maurettes), som vi inte kollat upp priset på. Så ska man inte göra!

Trist och dyr campingplats

Eftersom vi skulle iväg tidigt på morgonen fick vi en trist parkeringsplats vid ingången/soptunnorna, som är så smal att vi inte ens kan ställa ut campingmöblerna utanför. “Toppen, det blir nog billigt”, tänkte vi. Nja, inte direkt. Tvärtom så är det den dyraste natten sedan vi lämnade Sverige den 1 december 2014. För 28 euro fick vi en liten grusparkering och futtiga 3 ampere el. WiFi finns för saftig extrakostnad.

Tråkig och dyr camping vid soptunna utanför Nice

Mot Korsika

Vi har funderat lite över varför denna camping är så dyr, och det beror knappast på de rostiga handfaten, hål i golvet-toaletterna eller den skrotiga högen med skörderedskap från förra århundradet. Men kanske kan det bero på att tåget till Nice går precis utanför? På morgonen gav vi oss av tidigt till färjan som skulle gå 07:30. Det blir spännande det här!

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika

Färjan från Corsica Sardinia Ferries kändes relativt modern och fräsch, och den fem timmar långa resan gick mycket lugnt över ett stilla hav. För er som undrar kan vi berätta att priset var ca 2000 kr för två vuxna och en husbil, utan hytt. Och nu är vi alltså på Korsika! Vi har kört genom ett intensivt grönt och bergigt landskap idag, medan vi jagat mataffärer och camping. Nu är vi helt slut efter en lång dag … Vi berättar mer imorgon!

Färja Nice - Ile Rousse på Korsika

Färjans utsikt över Nice! Färja Nice – Ile Rousse på Korsika.

Frankrike strand

På väg in mot Korsika

På väg in mot Korsika

Läs mer: Korsika reseguide som vi gjorde från alla pärlor som vi fick se på den underbara ön.