Meny Stäng

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika

Annons

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika! Tidigt i morse körde vi genom ett vackert och svagt rosaskimrande Nice. Stranden, som ligger utmed hela staden, kantas av pampiga hus och en lång rad av höga palmer. Den här staden kan säkert vara trevlig att uppleva mer av! Vi får kanske uppleva Nice vid ett annat tillfälle. Den här gången valde vi att ta färjan mot Korsika.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mot Nice och Korsika

Vi hittade ingen ställplats centralt i Nice, så vi valde en prisvärd camping en bit utanför, i Villenueve Loubet. När vi kom dit visade det sig att de inte kan öppna grindarna före sju på morgonen … och då skulle ju vi bli instängda och missa färjan. Istället svängde vi in på en annan camping i närheten (Parc des Maurettes), som vi inte kollat upp priset på. Så ska man inte göra!

Frankrike strand

Trist och dyr campingplats

Eftersom vi skulle iväg tidigt på morgonen fick vi en trist parkeringsplats vid ingången/soptunnorna, som är så smal att vi inte ens kan ställa ut campingmöblerna utanför. “Toppen, det blir nog billigt”, tänkte vi. Nja, inte direkt. Tvärtom så är det den dyraste natten sedan vi lämnade Sverige den 1 december 2014. För 28 euro fick vi en liten grusparkering och futtiga 3 ampere el. WiFi finns för saftig extrakostnad.

Vi har funderat lite över varför denna camping är så dyr, och det beror knappast på de rostiga handfaten, hål i golvet-toaletterna eller den skrotiga högen med skörderedskap från förra århundradet. Men kanske kan det bero på att tåget till Nice går precis utanför? På morgonen gav vi oss av tidigt till färjan som skulle gå 07:30.

Tråkig och dyr camping vid soptunna utanför Nice

Färja Nice – Ile Rousse på Korsika

Vi körde till Nice och den lilla hamnen med småbåtar. Först trodde vi att det var fel, för där kan väl ändå inte en jättelik bilfärja få plats? Men jodå, den stora färjan som kör mellan Nice och Ile Rousse på Korsika fickparkerades inne i hamnen och vi körde på.

Färja Nice - Ile Rousse på Korsika
Färjans utsikt över Nice! Färja Nice – Ile Rousse på Korsika.

Färjan från Corsica Sardinia Ferries kändes relativt modern och fräsch, och den fem timmar långa resan gick mycket lugnt över ett stilla hav. För er som undrar kan vi berätta att priset var ca 2000 kr för två vuxna och en husbil, utan hytt.

Och nu är vi alltså på Korsika! Vi har kört genom ett intensivt grönt och bergigt landskap idag, medan vi jagat mataffärer och camping. Nu är vi helt slut efter en lång dag … Vi berättar mer imorgon!

På väg in mot Korsika
På väg in mot Korsika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev